GapMinder va investi în 14 startup-uri locale peste un milion de euro în total

Cristina Dobreanu 11/04/2018 | 21:31 Ştiri
GapMinder va investi în 14 startup-uri locale peste un milion de euro în total

Fondul de investiții GapMinder a anunțat lista celor 14 startup-uri de tehnologie care au intrat în procesul de finalizare a unor investiții de până la 100.000 de euro pe companie pentru dezvoltare în cadrul programului Techcelerator.

Startup-urile au fost selectate dintr-un număr inițial de peste 140 de aplicanți. În urma unui procesului de evaluare, în semifinală au rămas 20 de start-up-uri care, în cadrul unui bootcamp, au beneficiat de workshop-uri de pitching, respectiv pitch deck design, dar și de sesiuni one-to-one cu grupul de mentori, respectiv investitori.

Aceștia au desemnat apoi cele mai promițătoare 14 start-up-uri din această rundă care au intrat în procesul de finalizare a investiției. Acestea sunt: Apiary Book (o aplicație destinată apicultorilor din întreaga lume și managementului eficient al stupilor, care are acum cel mai mare număr de utilizatori din întreaga lume); AppSeed (care creează automat website-uri pentru cei care nu au experiență de webdesign sau programare); ChatX.ai (un widget pentru căutarea de produse online care folosește Machine Learning pentru procesarea vocii și a imaginilor); Connected Medical Devices (o soluție IoT care include un dispozitiv hardware pentru îmbunătățirea vieții pacienților suferinzi de Alzheimer și a familiilor acestora); EngageApp (o platformă care își propune să îmbunătățească perfomanța angajaților în corporații); FINQware (un marketplace pentru furnizorii de servicii bancare, o platformă API pentru susținerea trendului ”open banking”); ialoc (a creat o soluție eficientă pentru rezervări rapide și gestionarea meselor din restaurante); Medicai (o soluție bazată pe Machine Learning, menită să ofere remote, oricărui pacient, o interpretare imagistică eficientă atât de către motorul de inteligență artificială cât și din partea unui specialist); MiioSmile (o aplicație de tip SaaS pentru specialiștii din sectorul stomatologic); More Money (o platformă bazată pe inteligența artificială care oferă consultanță privind serviciile financiare); Orbiting Cubes (a creat roboți modulari auto-reconfigurabili); Ride Safe (o platformă IoT și o aplicație mobilă pentru siguranța motocicliștilor); TalentBrowse (o platformă de recrutare care vizează plasarea rapidă a candidaților recent intervievați); WireFame (un instrument de vizualizare a prototipurilor concepute de arhitecți care facilitează comunicarea cu dezvoltatorii imobiliari).

CITEȘTE ȘI: De ce au ales mai mulți antreprenori cu greutate să pună umărul la ieșirea din impas a unor afaceri fondate de alți antreprenori

“Selecția finaliștilor din această rundă a fost destul de dificilă pentru că am văzut multe proiecte foarte bune, cu potențial de creștere. Am încredere că aceste startup-uri se vor impune rapid pe piață”, a declarat Dan Mihăescu, partener fondator GapMinder.

Cele 14 start-up-uri aflate în stadiul de prototip sau Minimum Viable Product vor beneficia de o primă rundă de investiție din partea fondului GapMinder, în schimbul unei participații de 6% din companie.

La sfârșitul programului de accelerare susținut de partenerul Techcelerator, start-up-urile care au înregistrat un progres satisfăcător au șansa de a fi invitate la o a doua rundă de investiție, de până la 75.000 euro, convertibilă în acțiuni.

Programul de accelerare, susținut de Techcelerator, se derulează pe o perioadă de zece săptămâni, atât în București cât și în Cluj-Napoca, cu sprijinul a peste 60 de mentori români și străini.

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.