Gala industriei fake (II)

Nu doar George „Istenem“ Soros și Bill „Fă-te-ncoa’ cu Microcipul“ Gates sunt materie primă pentru conspiraționiști. Ceva mai jos în ierarhia celor care vor răul planetei stau hipermarketurile care au împânzit-o de la Madrid la Oslo și de la Montevideo la Nicosia. Ele, hipermarketurile, nu pot fi străine de urgia care a luat lumea în brațe. Scenariul e simplu: patronii lanțurilor de hipermarketuri s-au întâlnit într-un loc secret (este de mirare că, deși secret, el e cunoscut de tenorii conspirațiilor) și au decis că trebuie făcut ceva pentru creșterea profi­tului. Și ce lucru mai bun decât inventarea unei crize și băgarea populației în sperieți? Ce va face omul simplu când va afla că vin vremuri complicate? Se va înghesui în magazine și va umple coș după coș cu tot ce-i va cădea în mână.

În România (și poate nu numai), găselnița patro­nilor malefici a fost întreținută nu doar de idioți pe cont propriu, ci și de unele posturi TV. Mai precis, de sateliții mediatici ai partidului care avea interes să instrumentalizeze politic criza. România e o țară unde lumea și-a păstrat reflexele de hârciog exersate în comunism. Prin urmare, e suficient să des­chizi ușa apartamentului și să strigi „O să dispară hârtia igienică!“ pe scară, pentru ca într-un sfert de oră cel mai apropiat hipermarket să fie ticsit.

Cine e de vină pentru recăderea în obiceiurile din ceau­șism? Guvernul, desigur. Lipsa de logică a argumen­tului nu atrage atenția nimănui din publicul captiv al televiziunilor de comandă ideologică. Iar dacă îmbulzeala nu e la nivelul scontat, postul TV însuși înscenează o mizerie menită să-i înspăimânte pe cei care încă nu stau la coadă: un lucrător din ma­gazin e pus să scoată marfa de pe raft, pentru ca ulterior reporterul să-i spună operatorului să filmeze raftul golit. Reporterul va privi îngrijorat în cameră și va rosti, la o oră de vârf: „Efectele de coșmar ale pandemiei se văd cel mai bine în hipermarketuri. Încă de la primele ore ale dimineții, oamenii disperați au luat cu asalt…“

Citește Gala industriei fake (I)

Mențiunea. Dacă Bill Gates ia aurul, George Soros argintul, iar hipermarketurile bronzul Jocurilor Olimpice de Conspiraționism, mențiunea revine unei entități pe care, cu o ostilitate mereu cres­cândă, presa momentului o numește „Big Pharma“. Nu se putea ca această industrie arghirofilă și cinică să lipsească de la apel. Rețeta e la mintea cocoșului falic: cei din Big Pharma țin lumea ca pe ace cu primejdia COVID-19, o fac să invoce dispe­rat un vaccin, după care, tranc!, ies pe piață cu ceva scump, din care își umplu cu vârf buzunarele. Scenariul e contrasemnat de antivaxerii – iată un barbarism fără vaccin – care cred că leucemia trece cu mușețel și cancerul cu lapte de migdale și care abia așteaptă ca discuția să vireze („to steer“, a vira sau a cârmi) de la French Cancan la brunch vegan.

Apostolii scepticismului omit cu bună-știință un lucru: că vaccinurile și medicina au permis sporul demografic de azi, creșterea speranței de viață și eradicarea unor boli. În schimb, ei au grijă să se facă de râs printr-un jalnic exercițiu comparativ în urma căruia constată că „așa-zisa“ pandemie declanșată de „așa-zisul“ virus face mai puține victime decât foametea, fumatul și accidentele auto. Îți trebuie IQ-ul unui toc de ochelari ca să nu-ți dai seama că foametea, fuma­tul și accidentele auto nu sunt transmisibile. În slujba cui se află Gates, Soros, hipermarketurile și Big Pharma? Firește, în slujba „ălora“. Cine sunt „ăia“? Îi știm noi, n-are rost să dăm nume, cine știe ce mai pățim, mai ales acum, când paznicul de la intrare ne-a furat toate datele cu un termometru care, citez din învățatul Gerardo Jack, de pe Facebook, te face să te trezești „cu identitatea furată și cu viața intimă violată“.

Delir cu barbă. Și dacă mai exista vreun dubiu despre agenda „ălora“, îl risipește, tot pe Facebook, un anume monah Teodot după cum urmează: „La început așa am crezut și eu, că există acest virus covrig 19 (sic!). Acum însă sunt sigur că nu există și că totul e o mare minciună mondială cu ritual satanic de uci­dere în masă, la care participă guver­nele, OMS, mass-media, o parte din armatele și forțele de re­presiune ale statelor a căror suveranitate este ce­dată corporațiilor, UE-ului etc. Ce m-a determinat să-mi schimb părerea? Câteva secvențe din spectacolul de deschidere al JO de vară din Anglia (de la Londra – n.m.) din 2012. 1. În postarea lui Trump de pe Twitter vedeți ultimul lui cuvânt, care nu în­seamnă nimic, pentru că este inventat. Dar obser­vați că «fefe» seamănă cu cuvântul lordului Voldemort – «Fee fi fos fum» – din imaginea 2. NU este coincidență. În imaginea 3 veți observa că asistenta de la Olimpiadă (Jocurile Olimpice – n.m.) mimează gestul că se spală pe mâini cu insistență, așa cum ni s-a cerut nouă să o facem pentru Covid. Gestul este foarte edificator. În imaginea 4, vedeți cadrul medical din spitalul din New York, care face semnul victoriei (V), ca primă literă a cuvântului VIRUS. Mergeți la video, deschideți la minutul 3:26 și observați cum își mișcă degetele și cuvântul dispare, vrând parcă să arate că virusul este o farsă“. În fața unui asemenea delir cu barbă, îți spui că uneori nu oaia e rătăcită, ci doar mintea ei.

Prozator, traducător și jurnalist sportiv, Radu Paraschivescu a realizat emisiunea „Pastila de limbă” la Digi24.