Gabriela Firea renunță la vinieta Oxigen

NewMoney 25/02/2020 | 10:34 Ştiri
Gabriela Firea renunță la vinieta Oxigen

Primarul general Gabriela Firea a precizat că renunţă la vinieta Oxigen, după ”valul uriaş de respingere” pe care l-a constatat după consultarea publică pe care a făcut-o pe Facebook.

”Cetăţenii resping ideea de restricţie”, a spus ea, după sondajul pe care l-a realizat online. Firea a precizat că face anunţul cu ”sufletul neîmpăcat”, dar ca nu renunţă la alte măsuri antipoluare.

”Decizia se va transforma într-o hotărâre CGMB în luna martie. Renunţ la vinieta antipoluare pentru că trebuie să-i ascult pe toţi bucureştenii. Voi veni cu un proiect de anulare, dar nu înseamnă că abandonăm lupta. Ne vom intensifica presiunea legitimă asupra Guvernului pentru centura ocolitoare a Capitalei”, a declarat Firea.

Ce presupunea taxa Oxigen

De la 1 martie, mașinile sub Euro 4 ar fi trebuit să plătească vinieta Oxigen, iar maşinile sub Euro 3 nu mai aveau acces în centrul oraşului. Autoturismele Euro 4 ar fi plătit vinieta din 2021.

Mai mult, potrivit unui amendament al acestui proiect, maşinile non-euro, Euro 1 şi Euro 2 nu mai aveau voie deloc în Bucureşti de la 1 ianuarie 2022, iar pentru cele Euro 3 restricţia era valabilă din anul 2024.