Fuziunea Immofinanz – CA Immo a primit OK-ul Concurenței

Andreea Neferu 21/11/2016 | 14:33 Ştiri
Fuziunea Immofinanz – CA Immo a primit OK-ul Concurenței

Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția prin care dezvoltatorii imobiliari austrieci Immofinanz și CA Immo fuzionează, mișcare prin care cei doi jucători pun la comun pe plan local active totale de peste 1,1 miliarde de euro.

Astfel, cele două companii austriece devin unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din România.

Activele din România ale CA Immo reprezintă circa 8% din portofoliul total de 3,7 miliarde de euro la nivel internațional al companiei, potrivit datelor din raportul pe primele șase luni din 2016. CA Immo deține în România cinci clădiri de birouri (Opera Center 1 și 2, Europe House, Bucharest Business Park și River Place), iar spre finalul anului trecut austriecii au început un proiect de birouri lângă Podul Basarab din Capitală, Orhideea Towers, o investiție de peste 75 de milioane de euro.

La rândul său, portofoliul Immofinanz în România se ridică la o valoare de aproape 850 de milioane de euro, echivalentul a 15,7% din totalul deținut de austrieci la nivel internațional, de 5,4 miliarde de euro. Compania deține la nivel local centrele comerciale Polus Center Cluj, Pitești Mall, Gold Plaza Baia Mare, Maritimo Shopping Center Constanța (care vor fi rebranduite sub marca de retail Vivo!), precum și o serie de proiecte de birouri.

Proiectul fuziunii între cei doi jucători a fost anunțat anul acesta.

 


FOTO: poluscentercluj.ro

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.