Fundația Superbet devine partener tradițional al Fundației Renașterea în lupta împotriva cancerului la sân la Race For Cure

Andrei Dumitru 07/06/2023 | 11:25 Ştiri
Fundația Superbet devine partener tradițional al Fundației Renașterea în lupta împotriva cancerului la sân la Race For Cure

Conștientizarea, prevenția, depistarea precoce și accesul la tratamente adecvate sunt tot atâtea căi de îmbunătățire a ratei de supraviețuire în cancerul de sân. Acesta este mesajul cheie al tradiționalei curse Race for the Cure România 2023 susținută al patrulea an la rând de Fundația Superbet și organizată sub patronajul Ambasadei Italiei la București.

Fundația Superbet, reprezentată de președinta Augusta Dragic este și anul acesta alături de Fundația Renașterea în organizarea tradiționalei curse caritabile Race for Cure Romania pe 11 iunie.

În vederea prezentării ediției din acest an, pe 30 mai a avut loc conferința de presă la care au luat cuvântul președinta Fundației Renașterea, Mihaela Geoană și Ambasadorul acesteia, Andreea Esca, alături de vedete, jurnaliști și medici precum Dr. Diana Loreta Păun, Consilier Prezidențial, Dr. Dragoș Median, Medic oncolog, Spitalul Filantropia, Dana Deac, jurnalist și Ambasador Asociația de Sprijin a Pacientului Oncologic și învingătoare în lupta cu cancerul.

Cursa este un eveniment de conștientizare a riscurilor legate de cancerul de col uterin, de promovare a prevenției și de strângere de fonduri pentru a ajuta femeile din Romania să aibă acces la investigații și tratamente de prevenire și combatere a cancerului de sân și de col uterin.

“Pentru al patrulea an consecutiv, susținem una dintre cele mai vizibile campanii dedicate sănătății femeii. Prevenția este mesajul cheie și calea pentru a preveni mii de decese cauzate de cancer. Avem acum la dispoziție programe moderne de mamografie ce pot reduce mortalitatea prin cancer de sân cu peste 40%. Mă implic în fiecare an ca femeie și ca medic, ca formație profesională, cu convingerea că an de an reușim prin acest eveniment să salvăm vieți ”, a ținut să spună Augusta Dragic.

Conferința de presă a fost urmată de un Pink Nic, eveniment de awareness cu vedete, sportivi și influenceri la care au participat Anamaria Brânză, Horia Brenciu, Andreea Cigolea, Mihai Covaliu, Amalia Enache, Diana Enciu, Larisa Iordache, Ana Iorga, Sabina Iosub, Maria Linda, Lora, Sonia Argint, Adelina Pestrițu, Lavinia Petrea, Andreea Raicu, Dana Rogoz, Alessandra Stoicescu, Madalina Tanasa, Iuliana Tudor și alții.

Invitații au fost implicați în activități surpriză la corner-ul Fundației Superbet – au putut realiza brățări la atelierul Splend’or, au jucat șah cu piese butaforice, au contribuit la lucrarea artistului Paul Budan – HOPE – Cocorii pentru vindecare. Inspirat din faptul că peste 1.000 de tinere femei și-au pierdut anul trecut viața în România din cauza cancerului de sân triplu negativ, iar alte peste 2.400 au aflat că suferă de acest tip de cancer, artistul împreună cu invitații Fundației, vor contribui la realizarea unei instalații artistice alcătuite din 1.000 de cocori origami, care simbolizează împlinirea unei dorințe, speranța și vindecarea. Participanții la atelier vor putea transmite o încurajare pentru 100 de paciente aflate în tratament în acest moment, realizând un cocor origami roz, personalizat cu mesajul fiecăreia.

Race for the Cure este cea mai mare cursa internațională destinată promovării sănătății și luptei împotriva cancerului de sân, cel mai mare și de succes eveniment de informare și de strângere de fonduri pentru sănătatea femeii. Aflat la a noua ediție in țara noastră, Race for the Cure aliniază România la linia de start a Europei în cursa pentru prevenirea și combaterea cancerului la femei.

Traseul cursei de alergare / plimbare de 5 k din București este următorul: Start – esplanada Stadionului Național Arcul de Triumf – str. Alexandru Constantinescu, Arcul de Triumf, Șos. Kiseleff, până în Piața Victoriei, cu retur pe Șos. Kiseleff, până la Arcul de Triumf, continuând pe str. Alexandru Constantinescu, până la Poarta Roz. Traseul Pink Walk de 1 km este: Start – esplanada Stadionului Arcul de Triumf str. Alexandru Constantinescu, Arcul de Triumf și retur pe același traseu, dar cu sensurile delimitate de garduri și bandă de semnalizare, până la Poarta Roz.

Pentru angajații Grupului Superbet care se înscriu la Race for Cure”, Fundația Superbet va dona taxele de înscriere, pentru a încuraja cât mai mulți colegi să participe.

“În ultimii ani, Superbet a avut cea mai numeroasă echipă la Race for Cure”. Și anul acesta sperăm să fie la fel. În familia Superbet, toți colegii sunt încurajați să facă mișcare, să aibă un mod de viață sănătos și totodată să ajute de fiecare dată când au ocazia”, a mai declarat Dragic.

La ediția din 2022 a cursei Race for the Cure România, s-au înscris 2.730 de participanți și tot atâtea teste medicale gratuite au fost oferite femeilor vulnerabile, la Centrul Medical de Excelență Renașterea din București și prin intermediul Unității Medicale Mobile Renașterea.

Pentru înscrierea unei echipe direct la sediul Fundației, se poate trimite un mesaj de solicitare pe adresa de email – [email protected] / [email protected].

Parteneri instituționali: Complexul Național Sportiv Arcul de Triumf, Federatia Romana de Rugby, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Societatea Națională de Cruce Roșie.

Sponsorii Diamond – Kultho, Fundatia Superbet alături de sponsorii Gold – Catena, Gilead, MSD, bronz – Banca Transilvania, Novartis, Cec Bank, Pfizer, Roche, Astrazeneca, Kpmg Legal și susținători precum

Coca Cola, Hervis, Ana Hotels Poiana Brașov, Ana Hotels Europa Eforie Nord, Granini.