FTC intenționează să blocheze achiziția Activision Blizzard de către Microsoft

Andrei Dumitru 24/11/2022 | 10:51 Ştiri
FTC intenționează să blocheze achiziția Activision Blizzard de către Microsoft

FTC (Comisia Federală pentru Comerț) din SUA este preocupată de efectele pe care cumpărarea companiei Activision Blizzard de Microsoft le va avea asupra concurenţei şi urmează să ceară blocarea tranzacţiei, susţin surse anonime citate de Politico.

Reprezentanţii agenţiei federale americane nu au fost convinşi de argumentele aduse de Microsoft în sprijinul achiziţiei, susţin aceleaşi surse, motiv pentru care se va cere în instanţă blocarea tranzacţiei.

Investigaţia oficială nu s-a încheiat, însă cele mai importante elemente, precum depoziţiile şefilor celor două companii implicate, Satya Nadella şi Bobby Kotick, au fost bifate.

Microsoft se luptă pe trei fronturi

Principala preocupare a autorităţilor americane este că achiziţia va oferi Microsoft un avantaj incorect pe piaţa jocurilor video. Deloc surprinzător, principalul susţinător al acestei idei este Sony, însă, printre alţii, se opune şi Google.

În acest moment, Microsoft se luptă pe trei fronturi pentru a duce tranzacţia la final. Înainte de a fi contestată de Statele Unite, aceasta a fost pusă la îndoială în Europa şi Marea Britanie, care au deschis propriile investigaţii în acest sens.

Dacă Microsoft totuşi va primi undă verde, va intra în posesia unor jocuri extrem de importante, precum Call of Duty, Overwatch, World of Warcraft, Diablo, Candy Crush sau Starcraft.