Frații Hagag au cumpărat două clădiri în centrul Bucureștiului și plănuiesc investiții de 50 de milioane de euro anul acesta în România

Andreea Neferu 20/03/2018 | 13:24 Ştiri
Frații Hagag au cumpărat două clădiri în centrul Bucureștiului și plănuiesc investiții de 50 de milioane de euro anul acesta în România

Dezvoltatorul imobiliar israelian Hagag Development Europe, controlat de frații Yitzhak și Ido Hagag, a cumpărat două clădiri pe Calea Victoriei din Capitală și un teren de peste 3 hectare lângă pădurea Pipera, pe care a plătit 20 de milioane de euro. Compania și-a planificat alte investiții de 50 de milioane de euro anul acesta pentru achiziții și dezvoltări imobiliare pe plan local.

Printre imobilele achiziționate se numără și fostul sediu Petrom din zona centrală a Bucureștiului.

Hagag a anunțat anterior că va aloca fonduri de 90 de milioane de euro pentru un proiect rezidențial în nordul Capitalei, H Pipera Lake.

“Am ales România deoarece am identificat aici o piaţă cu un foarte mare potenţial de dezvoltare, cu multe oportunităţi și o vizibilă creștere economică. Am intrat pe piaţă încă de acum doi ani, dar până acum ne-am concentrat pe achiziția de proprietăți. Am dedicat mult timp achiziției de terenuri bune și nu am făcut compromisuri. Am investit până în prezent peste 20 de milioane de euro, iar anul acesta plănuim să investim încă 50 de milioane de euro în achiziții și dezvoltare”, declară c Hagag, președintele Hagag Group Israel.

Hagag spune că investiția în cele două clădiri achiziționate se va dubla, odată ce acestea vor fi consolidate și renovare.

Ansamblul de clădiri H Pipera Lake, prima investiție a grupului Hagag pe plan local, va fi ridicat pe un teren de 57.000 mp va fi construit în trei faze. Proiectul va include 1.350 de apartamente de tip studio dublu, 2 și 3 camere, dispuse în 17 imobile. Acestora li se adaugă mai mult de 1.600 de locuri de parcare, dar și grădini proprii pentru apartamentele de la parter. Demararea lucrărilor noului proiect imobiliar H Pipera Lake este estimată pentru primăvara lui 2018, iar primele clădiri vor fi gata în a doua jumătate a lui 2019.

Hagag Group Israel a fost înființată în 2003.


Sursă foto: Hagag

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.