Franţuzoaica Stephanie Frappart, prima femeie arbitru la o competiţie majoră a UEFA

NewMoney 02/08/2019 | 14:30 Ştiri
Franţuzoaica Stephanie Frappart, prima femeie arbitru la o competiţie majoră a UEFA

Stephanie Frappart, care a arbitrat finala Cupei Mondiale 2019 de fotbal feminin, va deveni prima femeie arbitru care va oficia la o competiţie importantă masculină a UEFA, Supercupa Europei, care se va disputa pe 14 august la Istanbul, între FC Liverpool şi Chelsea Londra, a anunţat vineri forul european, potrivit Agerpres.

Frappart, 35 ani, a fost prima arbitră care a condus un meci din Ligue 1, disputat în aprilie între Amiens şi Strasbourg şi a devenit prima femeie arbitru din lotul cavalerilor fluierului pentru sezonul viitor al Ligue 1.

”Potenţialul fotbalului feminin nu are limite şi sunt încântat că Stephamnie Frappart a fost desemnată să oficieze în acest an Supercupa Europei. Sper că abilitatea şi devotamentul pe care Stephanie le-a arătat în întreaga ei carieră vor atinge un nivel care va fi sursă de inspiraţie pentru milioane de fete şi femei din toată Europa şi le va arăta că nu ar trebui să existe bariere în împlinirea visurilor ”, a declarat preşedintele UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, într-un comunicat.

Elveţianca Nicole Petignat a fost prima femeie arbitru care a oficiat la meciuri din competiţiile masculine ale UEFA. Între 2004 şi 2009, ea a arbitrat trei meciuri din preliminariile Cupei UEFA.

Supercupa Europei se dispută anual între câştigătoarea Ligii Campionilor (FC Liverpool) şi învingătoarea din Europa League (Chelsea Londra).


FOTO: AFP/Mediafax