Francezii de la Immochan încep un nou proiect de locuințe la Satu Mare

Andreea Neferu 08/11/2017 | 12:26 Ştiri
Francezii de la Immochan încep un nou proiect de locuințe la Satu Mare

 

Immochan, divizia imobiliară a grupului francez Auchan, a cumpărat un teren de 7 hectare la Satu Mare, unde vrea să facă o extensie a centrului comercial Auchan deja existent, dar și un cartier rezidențial.

”Am cumpărat săptămâna trecută cu 1,5 milioane de euro un teren de 7 hectare, pe care vom face o extensie de 10.000 de metri pătrați a centrului comercial existent, care are în prezent 7.000 de metri pătrați. Sperăm să deschidem extensia până la finalul anului viitor, iar în 2019-2020 să începem și proiectul rezidențial”, a spus Tatian Diaconu (foto), directorul general al Immochan. Acesta ar fi cel de-al doilea proiect de locuințe demarat de Immochan pe piața locală, după cel care face parte din proiectul mixt pe care compania l-a ridicat la Brașov pe fosta platformă industrială Tractorul și care cuprinde în acest moment retail, rezidențial și birouri

Revenind la Satu Mare, și dezvoltatorul NEPI Rockcastle a anunțat anul acesta că începe construcția unui centrul comercial în oraș, investiție estimată la 40 de milioane de euro. În Satu Mare, oraș care are circa 100.000 de locuitori, mai există alte centre comerciale, precum Satu Mare Shopping Plaza, dezvoltat de familia Bud, respectiv Ankora Mix&Fun (fost Grand Mall), al companiei Metecom.

Proiectul fanion al dezvoltatorului francez Immochan se află la Brașov, unde compania a ridicat un centru comercial, Coresi Shopping Resort, pe fosta platformă industrială Tractorul. Dincolo de acest mall, compania a început pe același teren un proiect rezidențial dezvoltat în parteneriat cu Avantgarden Immo Invest, companie administrată de Daniela Kasper. Terenul permite construcția a circa 3.000 de apartamente, iar în momentul de față sunt în lucru 26 de blocuri cu circa 1.400 de apartamente.

Totodată, dezvoltatorul francez a cumpărat anul acesta ansamblul de birouri Coresi Business Park din Brașov, cu o suprafață închiriabilă de 40.000 de metri pătrați și în care își au biroul companii precum IBM, Raiffeisen Bank sau Tata Technologies.


Sursă foto: Immochan

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.