FOTO. Credincioșii surdo-muți din România au cartea lor de rugăciuni

Elena Marinescu 13/07/2021 | 20:05 Fapt Divers
FOTO. Credincioșii surdo-muți din România au cartea lor de rugăciuni

În Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a apărut prima carte de rugăciuni tradusă în limbajul mimico-gestual liturgic românesc.

„Rugăciunile începătoare”, „Rugăciunea inimii” și „Rugăciunile de dinainte de Sfânta Împărtășanie” au fost transpuse în limbajul semnelor de pr. Ionuț Mihalașcu – slujitorul comunității credincioșilor deficienți de auz din Buzău, conform arhiepiscopiabzvn.ro.

Era de mare necesitate o carte de rugăciuni în limbajul semnelor pentru copiii și credincioșii surzi din orașul nostru. Apariția ei a adus o mare bucurie pe chipurile celor ce se roagă cu mâinile și care au nevoie, pe lângă scris, și de un suport vizual fizic, pentru a înțelege și a înălța mai ușor semnele rugăciunilor lor.

Este de apreciat că oamenii aceștia, fără putința de a vorbi, fac eforturi să se roage așa cum pot, motiv pentru care am încercat să venim în sprijinul lor. Iată cum a binevoit Dumnezeu să înțelegem și noi ce înseamnă cuvintele din Scripturi: «Dacă aceștia vor tăcea, pietrele vor vorbi» (Luca 19, 40)”, a declarat pr. Ionuț Mihalașcu, potrivit arhiepiscopiabzvn.ro.

Cartea de rugăciuni în limbajul semnelor a fost tipărită într-un prim tiraj de 200 de exemplare. Acestea au fost oferite în mod gratuit tuturor personalului și elevilor de la Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău.

Foto: Comunitatea credincioșilor deficienți de auz din Buzău