Fostul șef Renault – Nissan Carlos Ghosn a fugit din Japonia, unde era arestat pentru corupție

Florel Manu 01/01/2020 | 13:51 Ştiri
Fostul șef Renault – Nissan Carlos Ghosn a fugit din Japonia, unde era arestat pentru corupție

Fostul șef Renault – Nissan Carlos Ghosn a prăsit Japonia pe 30 decembrie și a ajuns în Iran.

Mediile de  presă internaționale își pun mai multe semne de întrebare în acest caz. Misterul e ste cum a reușit Carlos Ghosn să părăsească Japonia, în condițiile în care era arestat pentru fapte de corupție. Mai mult, procesul acestuia urma să aibă loc cel mai târziu în a doua jumătate a acestui an.

„Mă aflu acum în Liban și refuz să mai fiu prizonier al sistemului corupt de justiție din Japonia”, declară Carlos Ghosn, într-un comunicat citat de CNN.

Carlos Ghosn – dispariție miraculoasă

Nu se ştie dacă Ghosn a încheiat un acord cu procurorii sau dacă a fugit. Omul de afaceri deţine paşapoarte franceze şi libaneze, potrivit Digi 24.

Avocatul lui Ghosn, Junichiro Hironaka, le-a spus reporterilor că fuga clientului său este „o surpriză totală”.

„Suntem șocați”, a declarat Hironaka presei aflate în fața biroului său din Tokyo. Acesta a adăugat că pașapoartele lui Ghosn se află la avocații lui și că fostul executiv din industria auto „nu avea cum să le folosească”.

Carlos Ghosn a fost arestat în Japonia după ce a fost acuzat de abateri financiare în 2018 şi se confruntă cu cel puțin patru capete de acuzare.

 

Ghosn a fost reținut prima dată în noiembrie 2018 și a petrecut 108 zile într-o închisoare din Tokyo, înainte să fie eliberat pe cauțiune în luna martie. Câteva săptămâni mai târziu a fost arestat din nou. A fost eliberat pe cauțiune în aprilie. O condiție a eliberării pe cauțiune a fost ca Ghosn să rămână în Japonia.

Cu o experiență de peste 20 de ani în presa românească, Florel Manu a debutat la Radio PRO FM, după care și-a continuat activitatea la mai multe trusturi media precum PRO TV, Antena1 și Antena3, Adevărul, The Money Channel. Acoperă domeniile retail, real estate și turism.