Fostul proprietar al lanțului de restaurante Divan a intrat în industria imobiliară

Andreea Neferu 20/06/2018 | 12:04 Ştiri
Fostul proprietar al lanțului de restaurante Divan a intrat în industria imobiliară

Antreprenorul Andrei Iușut, fostul proprietar al restaurantelor Divan, a intrat în industria imobiliară și vrea să dezvolte ansambluri rezidențiale de tip boutique.

Antreprenorul, care a fondat dezvoltatorul imobiliar La Gloire, a demarat un proiect rezidențial de 2,5 milioane de euro în Pipera, Pipera Vlad Țepeș – La Gloire, ce va cuprinde 31 de apartamente, iar în iulie va începe lucrările la un al doilea ansamblu, Parc du Lac – Băneasa – Pipera – La Gloire, cu 47 de apartamente. Proiectele rezidențiale sunt de tip rezidențial boutique accesibil, potrivit companiei.

„Zona de rezidențial boutique accesibil reprezintă o nișă pe care am reperat-o. A apărut deoarece piața e polarizată. Pe de o parte, există dezvoltările considerate ieftine, cu apartamente mici, fără design, sau clădirile înalte, tip bloc comunist «restilizat», fără identitate. Pe de alta, există dezvoltări desemnate drept premium, extrem de scumpe, aproape inaccesibile pentru marea majoritate a populației. Rezidențial boutique accesibil e un concept care vizează cumpărătorii foarte informați, atenți la toate detaliile, care își doresc o alternativă la cele două tipuri de imobile care domină piața”, a spus Andrei Iușut.

Spre exemplu, în Parc du Lac – Băneasa – Pipera – La Gloire, complex ce va fi gata în octombrie anul viitor, prețurile apartamentelor variază între 79.999 de euro (+TVA) și 177.999 de euro (+TVA). Compania nu a precizat valoarea investiției în acest al doilea proiect rezidențial.

Andrei Iușut este cunoscut pentru dezvoltarea afacerii de familie Divan Group (ce include brandurile Divan, rețeaua fast food Divan Express și restaurantele Meze Taverna și Kuzina). El a vândut toate operațiunile la începutul anului 2017 către investitori turci.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.