Fostul polițist care a mințit cu privire la vizita din Israel a infectat peste 30 de persoane

NewMoney 16/03/2020 | 13:53 Ştiri
Fostul polițist care a mințit cu privire la vizita din Israel a infectat peste 30 de persoane

Peste 30 de persoane au fost infectate până în prezent de ofițerul în rezervă al MAI care s-a internat în spitalul Dimitrie Gerota fără să spună că a fost în Israel, iar numărul lor ar putea să crească, a spus la Digi24 secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru.

Unele dintre dintre cele 19 cazuri diagnosticate astăzi au legătură cu ofițerul pensionar.

„O parte dintre ele sunt teste ale celor 2 contacți – contactul de la Gerota sau contacții contacților”, a spus Nelu Tătaru.

Întrebat câte persoane au fost infectate până acum în mod direct de ofițerul internat la Gerota, Tătaru a spus: „În acest moment sunt peste 30 de persoane pe care le avem, dar numărul contacților depășește 120. Ei sunt în continuare testați, tot ce înseamnă spitalul Gerota, tot ce înseamnă contacții contacților, ADP-ul și alte instituții. Este posibl ca numărul lor să crească, dar având în vedere că noi îi testăm ca și contacți, ei sunt asimptomatici în acesr moment”.

Ofițerul MAI în rezervă, care nu a spus că a fost plecat în Israel și care s-a internat la Spitalul Gerotă,  a infectat și acolo un medic, dar și pe managerul spitalului. De asemenea, a fost infectată și o asistentă de la spitalul Marie Curie. Și membri ai familiei sale au fost infectați cu Covid-19.

Bărbatul are acum un dosar penal pe numele său.