Fosta soție a lui Dan Adamescu, reținută într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat de 43 de milioane de lei

NewMoney 10/10/2018 | 16:42 Ştiri
Fosta soție a lui Dan Adamescu, reținută într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat de 43 de milioane de lei

Carmen Adamescu a fost reţinută, miercuri, în dosarul de delapidare şi evaziune fiscală cu prejudiciu estimat la 43 de milioane de lei. Dosarul a fost constituit după un denunţ al fiului său vitreg, Alexander Adamescu.

Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru News.ro, că ofiţerii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au dispus reţinerea lui Carmen Adamescu în dosarul de delapidare şi evaziune fiscală cu prejudiciu estimat la 43 de milioane de lei.

Poliţiştii au făcut, miercuri dimineață, percheziții la locuinţele mai multor persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de 43 de milioane de lei, prin delapidare şi evaziune fiscală.

Suspecţii, printre care se numără și Carmen Palade Adamescu, au funcţii de conducere în cadrul unei societăţi comerciale şi ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, cu alte societăţi comerciale controlate direct sau prin intermediari, scrie News.ro.

„Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite, în virtutea funcţiilor de conducere deţinute în cadrul unei societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate «închirierea şi subînchirierea bunurilor proprii», ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiţionale succesive, cu alte societăţi comerciale controlate direct sau prin intermediari”, anunţă Poliţia Română.

În baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăţi cu consecinţa prejudicierii societăţii, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate. Plăţile efectuate ilegal în conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei.

Fiul fostului om de afaceri Dan Adamescu, Alexander, a avut și el probleme cu legea. Acesta a fost arestat de autoritățile din Marea Britanie în luna, după ce a folosit acte false în timpul procesului de extrădare în România.


Foto: Mediafax