Fost șef al ANAF despre Teodorovici: Un narcisist care fumează trabuc în videoconferinţe de faţă cu sute de oameni

NewMoney 06/06/2019 | 15:06 Ştiri
Fost șef al ANAF despre Teodorovici: Un narcisist care fumează trabuc în videoconferinţe de faţă cu sute de oameni

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici este descris drept „un narcisist care debitează bazaconii în public cu uşurinţa unei precupeţe de Obor” și „o marionetă a tandemului penal Dragnea-Vâlcov”, de fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu. Acesta critică și decizia Guvernului de a realiza informatizarea fiscului în parteneriat public-privat, proiect în valoare de 150 de milioane de euro.

Postarea integrală a lui Gelu Diaconu:

„Hahalera de la Finanţe

De când am intrat pe băncile scolii cu profil economic, mi l-am imaginat pe ministrul de finanţe ca fiind o persoana asupra căruia apasă răspunderi imense. Un om care vorbeşte măsurat şi conştient de consecinţele vorbelor sale, care gândeşte infinit mai mult decât vorbeşte, care se îmbracă şi se comporta decent totdeauna şi care are cunoştinţe profesionale cu mult peste media breslei.

De-a lungul a aproape 20 de ani de cariera am avut prilejul să mă intersectez profesional ca subordonat cu vreo 12 miniştri ai finantelor publice. Niciunul dintre acestia nu s-a apropiat de nivelul de incompetenta şi penibilul lui Teodorovici.

Un narcisist care debitează bazaconii în public cu uşurinţa unei precupeţe de Obor, un fante întârziat care fumează trabuc în videoconferinţe de faţă cu sutele de oameni responsabili din teritoriu, o marionetă a tandemului penal Dragnea-Vâlcov, un „easy going” atent la interesele unora de prin cluburile de fiţe, un individ cu venituri legale mai mici decât ratele bancare pe care le plăteşte lunar, un susţinător al unor habarnişti sadea aduşi de el în sistem, pe scurt o catastrofă vie a finanţelor publice din România.

Ce va lăsa în urma sa acest personaj în visteria tarii poate fi asemuit cu efectele unei viituri a incompetenței, a bunului plac şi a lăcomiei baronilor PSD.

Zilele trecute i-a trasat ca sarcina şefei ANAF ca anul viitor sa finalizeze procesul de informatizare al ANAF. Asta arată o dată în plus ca omul nostru habar nu are pe ce lume trăieşte. Însă subconştientul lui lucrează. După tunul caselor de marcat, după pregătirile febrile de securizare cu tehnologie chinezească a frontierei UE, hahalera mai pregăteşte unul: parteneriatul public-privat în administrarea fiscală!!!

Doamna Dăncilă, dacă pe Dragnea nu l-aţi putut salva de la puşcărie, salvaţi-l măcar pe Orlando dându-l afară!”, a scris acesta pe profilul personal de Facebook.

Eugen Teodorovici a numit-o, luni, pe Mirela Călugăreanu la conducerea ANAF, în locul Mihaelei Triculescu, demisă odată cu plecarea din Guvern a lui Darius Vâlcov, cel care a propulsat-o în funcție.

La scurt timp după această schimbare, ministrul Finanțelor și Mirela Călugăreanu anunțau o reformă a fiscului, care includea și finalizarea informatizării instituției până în 2020.

„Avem 2020 termen de finalizare a informatizării, vor fi etape intermediare care vor produce efecte. 2020 este termen asumat şi de mine şi de doamna preşedintă”, a declarat Teodorovici, potrivit Adevărul.

Guvernul a renunțat recent la un credit de la Banca Mondială pentru informatizarea ANAF, preferând să realizeze aceast proiect în parteneriat public-privat, cu 150 milioane de euro, mai scrie sursa citată.

Gelu Diaconu a revenit ulterior cu o postare, în care critică această decizie a Ministerului de Finanțe în parteneriat public-privat,

„Și uite asa, în timpul guvernării Tudose, la inițiativa lui Misa, un pilos bezmetic devenit ministru, se ia decizia blocării proiectului cu BM și transferarea structurii IT din ANAF la MFP sub denumirea pompoasa de CENTRUL NATIONAL DE INFORMAȚII FINANCIARE.

Un proiect derulat după procedurile și sub stricta supraveghere a BM, avea sa fie îngroapat definitiv de o mana de hulpavi interesați din mandatul lui Orlando. După ce se cheltuisera deja 18 mil de euro.

De ce au făcut asta? Răspunsul îl avem imediat: pentru a face loc inițiativei lui Valcov, un infractor pur sânge, la care au aderat imediat Orlando și Ghizdeanu, gradatul priceput în toate. Măreața inițiativa a PARTENERIATULUI PUBLIC PRIVAT! De data aceasta alocand 150 de milioane de euro, adică o suma dubla fata de proiectul cu BM.

Cu toții știm ca partenerul privat trebuie sa-si recupereze investiția printr-o taxa. Cum se va calcula aceasta taxa? Vor da bani la „pausal” contribuabilii sau direct de la buget?”, a continuat fostul șef al ANAF.