Forte Partners investește 200 de milioane de euro în birouri și rezidențial în următorii doi ani

Andreea Neferu 01/02/2017 | 16:58 Ştiri
Forte Partners investește 200 de milioane de euro în birouri și rezidențial în următorii doi ani

Dezvoltatorul imobiliar Forte Partners, fondat de Geo Mărgescu (foto), Ionuț Dumitrescu și Johny Jabra, are în plan să demareze în primăvara acestui an construcția celei de-a doua clădiri din proiectul  de birouri The Bridge de lângă Podul Basarab din Capitală. De asemenea, printre planurile pe 2017 se numără și demararea unui proiect rezidențial care să se adreseze segmentului upper-middle, după ce a cumpărat recent un teren de 13.000 de metri pătrați în zona de nord a Capitalei.

„Terenul este mai potrivit pentru un proiect rezidențial, pe care avem în plan să-l demarăm anul acesta”, a spus Geo Mărgescu, fondator și managing partner al Forte Partners, fără a preciza însă locația exactă a lotului cumpărat sau cine au fost vânzătorii.

Anterior, com­pania a mai dezvoltat proiecte rezidențiale de lux, dar de dimensiuni mai mici, pe străzile Jean-Louis Calderon și Londra, din București.

„Una dintre ambițiile noastre este să încercă să optimizăm migrația (forței de muncă – n.r.) de la nord la sud și de la est la vest în București”, a adăugat Mărgescu. În acest context, Forte Partners se orientează către construcția unui proiect rezidențial în zona de nord a Bucureștiului, care a devenit polul birourilor din Capitală, în timp ce pe zona de office, a preferat să investească în zona Orhideea, din partea de centru-vest a orașului, o zonă care abia începe să se contureze ca viitor centru de birouri.

Astfel, Forte Partners a demarat anul trecut lucrările la proiectul de birouri The Bridge de lângă Podul Basarab, care va cuprinde două clădiri – una de 36.000 de metri pătrați, aflată deja în construcție și în care BCR a închiriat circa 18.000 de metri pătrați, respectiv un imobil de 20.000 de metri pătrați, a cărui construcție va demara în martie. ”În luna iulie, prima clădire va fi gata, astfel că în august-octombrie se vor muta chiriașii. Cea de-a doua clădire va fi gata în iunie-iulie 2018”.

Pentru anul 2017 și 2018, bugetul de investiții al Forte Partners se ridică la circa 200 de milioane de euro, în această sumă fiind incluse dezvoltarea The Bridge, dar și al proiectului rezidențial din nordul Capitalei.

În portofoliul Forte Partners se află și o clădire de birouri de 8.000 de metri pătrați, inaugurată anul trecut în zona Ștefan cel Mare din Capitală. Imo­bilul este închiriat în proporție de 100%, iar printre chiriașii de aici se află Apa Nova și compania de servicii profesionale Roeng Transmission Engineering & Consulting.


FOTO: Laszlo Raduly / NewMoney

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.