Forte Partners intră în forță pe piața rezidențială cu un proiect de 37 de milioane de euro în Aviației

Andreea Neferu 06/07/2017 | 11:33 Ştiri
Forte Partners intră în forță pe piața rezidențială cu un proiect de 37 de milioane de euro în Aviației

Dezvoltatorul imobiliar Forte Partners, fondat de Geo Mărgescu (foto), Ionuț Dumitrescu și Johny Jabra, va investi 37 de milioane de euro într-un proiect rezidențial de 352 de apartamente în cartierul Aviației din București.

Aviației Park a primit autorizația de construcție pentru prima fază, iar construcția va demara în această vară. Proiectul include patru clădiri și se va livra în două etape. Prima fază cuprinde două blocuri cu 176 de apartamente și studio-uri, care se vor finaliza în termen de 18 luni de la data începerii lucrărilor. În cea de-a doua etapă se vor preda următoarele 176 de unități.

Anterior, com­pania a mai dezvoltat proiecte rezidențiale de lux, dar de dimensiuni mai mici, pe străzile Jean-Louis Calderon și Londra, din București.

Din cei 15.000 de metri pătrați de teren pe care va fi construit proiectul din Aviației, peste 11.000 de metri pătrați sunt dedicați piațetei, aleilor pietonale, drumurilor de acces și vegetației. “Este un proiect (…) în care avem mare încredere și care a generat deja peste 60 de rezervări în etapa de pre-vânzare” a explicat Geo Mărgescu.

Forte Partners a demarat anul trecut lucrările la proiectul de birouri The Bridge de lângă Podul Basarab, care va cuprinde două clădiri – una de 36.000 de metri pătrați, respectiv un imobil de 20.000 de metri pătrați. Printre chiriași se vor număra BCR și IBM.

Pentru anul 2017 și 2018, bugetul de investiții al Forte Partners se ridică la circa 200 de milioane de euro, în această sumă fiind incluse dezvoltarea The Bridge, dar și al proiectului rezidențial din nordul Capitalei.

În portofoliul Forte Partners se află și o clădire de birouri de 8.000 de metri pătrați, inaugurată anul trecut în zona Ștefan cel Mare din Capitală. Imo­bilul este închiriat în proporție de 100%, iar printre chiriașii de aici se află Apa Nova și compania de servicii profesionale Roeng Transmission Engineering & Consulting.


Sursă foto: Laszlo Raduly

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.