Forte Partners ia un credit de 12 milioane de euro de la BT pentru construcția unui ansamblu rezidențial în Aviației

Andreea Neferu 06/12/2017 | 14:01 Ştiri
Forte Partners ia un credit de 12 milioane de euro de la BT pentru construcția unui ansamblu rezidențial în Aviației

Dezvoltatorul imobiliar Forte Partners, fondat de Geo Mărgescu (foto), Ionuț Dumitrescu și Johny Jabra, a luat o finanțare de 12 milioane de euro de la Banca Transilvania pentru construcția ansamblului rezidențial Aviației Park din nordul Bucureștiului, o investiție totală de 37 de milioane de euro.

Aviației Park este amplasat în zona Aviației – Barbu Văcărescu și va include 352 de apartamente cu una, două, trei și patru camere, în patru imobile. Prima fază a proiectului, compusă din 176 de apartamente, are termen de livrare luna ianuarie 2019, iar 40% din locuințe au fost deja contractate, potrivit companiei. Agentul exclusiv și consultantul ansamblului rezidențial este compania de consultanță imobiliară Coldwell Banker România.

Forte Partners a mai dezvoltat proiecte rezidențiale de lux sau boutique în București, precum Londra 25, Souvenir 1 sau Calderon 80, dar și proiectele de birouri Ștefan cel Mare Building (7.800 de metri pătrați închiriabili), livrat în 2016, și The Bridge (57.000 de metri pătrați închiriabili), din care prima clădire a fost deja finalizată, fiind închiriată integral de către BCR și IBM.

”Instituțiile finanțatoare sunt dispuse să crediteze dezvoltatorii cu o carte de vizită foarte bună și proiectele care sunt planificate temeinic. Decizia de a testa pe segmentul rezidențial modelul de afaceri cu care am înregistrat succes pe piața de birouri a fost una corectă, iar Aviației Park este un proiect gândit pentru polul de birouri Barbu Văcărescu, unde lucrează zeci de mii de persoane care sunt nevoie zilnic să tranziteze orașul”,  declară Geo Mărgescu (foto), fondator și CEO al Forte Partners.

”Peste 6.000 de locuințe au fost anunțate spre dezvoltare în zona Barbu Văcărescu – Aviației, cererea fiind foarte ridicată, în special din partea persoanelor cu venituri medii care lucrează în clădirile de birouri din zonă”, afirmă Andrei Sârbu, vicepreședinte Coldwell Banker România.


Sursă foto: Laszlo Raduly/NewMoney

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.