La 40 de ani de la înființare, trupa Foreigner concertează pentru prima dată în România

Oana Borviz 09/03/2018 | 16:36 Timp Liber
La 40 de ani de la înființare, trupa Foreigner concertează pentru prima dată în România

Turneul aniversar, prin care sărbă­to­resc 40 de ani de existență, îi va aduce pentru prima dată în România. Pe 7 mai, cei de la Foreigner îți vor spune tot ce vrei să știi despre iubire.

Acest articol a apărut în numărul 35 (disponibil până la 18 martie) al revistei NewMoney

„I gotta take a little time, a little time to think things over/I better read between the lines, in case I need it when I’m older“, așa sună primele versuri din „I Want To Know What Love Is“, una dintre acele balade rock care sfi­dează timpul și trendurile muzicale rămânând mereu actuale. A fost com­pusă de Foreigner, trupa rock ameri­cano-britanică, care a inclus-o pe cel de-al cincilea album, „Agent Provocateur“, din 1984. Vocea hipnotică a lui Lou Gramm, sound-ul îndemnând la visare, vocile bântui­toare din fundal au făcut ca acest single să devină cel mai mare hit al trupei și una dintre cele mai de succes balade din istoria rockului.

O știți cu siguranță din topurile radio și tv, din play-listul cluburilor prin care ați trecut, din fluieratul cuiva, care în toiul unei seri de vară, a fredonat-o.

Pe 7 mai, o puteți asculta live, la Sala Palatului din București, unde Fo­reigner va cânta în premieră pentru România.

În 2016 s-au împlinit 40 de ani de când chitaristul Mick Jones (de la The Clash), instrumentistul Crimson Ian McDonald (de la King Crimson) și vocalistul Lou Gramm au înființat, la New York, trupa Foreigner. Pentru a sărbători patru decenii de existență, bandul a pornit într-un turneu mondial intitulat „40th Anniversary Tour“ care, datorită succesului imens înregistrat anul trecut, se con­tinuă și anul acesta în Canada, SUA, Marea Britanie și Europa.

Condusă de veteranul Mick Jones –căruia i s-au alăturat, în timp, nume precum Thom Gimbel, Jeff Pilson, Kelly Hansen, Michael Bluestein, Bruce Watson, Chris Frazier –, trupa își pro­mo­vează astfel și cel mai nou album, „40 – Forty Hits From Forty Years“, o compilație cu 40 de piese lansate între 1977 și 2017, printre care se regăsesc „I Want To Know What Love Is“, „Say You Will“, „Feels Like The First Time“, „Cold As Ice“, „Waiting For A Girl Like You“, „Urgent“. O colecție de singleuri ce încapsulează esența muzicii Foreigner, care a fost clasată anul trecut, de revista Business Insider, în topul celor mai de succes trupe din lume (albumele sale s-au vândut în peste 75 de mili­oane de exemplare, dintre care 37,5 milioane de exemplare numai în SUA).

La fel. În ciuda repetatelor schimbări de line up, dar și a faptului că Mick Jones este singurul membru rămas din formula inițială, Foreigner și-a păstrat sound-ul original și acea energie uimitoare, care o face să pară încă o trupă tânără.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.