Ford urmează să lanseze anul acesta opt mașini electrice în Europa

NewMoney 11/09/2019 | 08:58 Ştiri
Ford urmează să lanseze anul acesta opt mașini electrice în Europa

Constructorul american de autovehicule, Ford a anunțat la Salonul Auto de la Frankfurt că va lansa anul acesta nu mai puțin de opt vehicule electrice pe piața europeană.Obiectovul Ford este ca până în 2022 majoritatea vânzărilor companiei să fie reprezentată de autovehiculele electrice, transmite Reuters, citată de News.ro.

Între vehiculele care vor fi lansate se află versiunile electrice ale SUV-urilor Kuga şi Puma şi ale berlinei Mondeo. Producătorul auto mai intenţionează să lanseze în Europa alte nouă vehicule electrice până în 2024, între care SUV-ul electric inspirat de modelul Mustang, în 2020.

Ford a prezentat modelele la Salonul Auto de la Frankfurt, anunţând că se va asocia cu şase furnizori majori de energie din Europa, care vor oferi servicii de instalare a echipamentelor de încărcare a vehiculelor electrice la domiciliu.

Constructorul auto american, ca şi alte companii concurente, se confruntă cu stagnarea cererii şi creşterea costurilor, pe fondul investiţiilor de miliarde de dolari în vehicule electrice, hibride şi autonome.