Fondatorul rețelei medicale Regina Maria, despre importanța clinicilor de tip second opinion

Bianca Dobrescu 01/02/2019 | 11:54 Oameni
Fondatorul rețelei medicale Regina Maria, despre importanța clinicilor de tip second opinion

Atunci când accentul se pune pe customer care, într-un model de business inspirat de o nevoie reală a pieței, afacerea crește de la an la an. Sănătos.

Acest articol a apărut în numărul 57 (21 ianuarie – 3 februarie 2019) al revistei NewMoney

Pentru Ana-Maria Marian (39 de ani), 2013 a fost un an cu suișuri și coborâșuri, o perioadă de acceptare și renunțare. Dar și despre scrierea unui nou capitol din viața sa pro­fesională. Totul a pornit de la starea cri­tică de sănătate în care se afla soțul său. Angajată de peste 13 ani ca ma­nager în cadrul rețelei de clinici Regina Maria, Ana-Maria Marian a realizat că, deși în România există un sistem medical privat de top, atunci când ai boală gravă, acesta nu are întotdeauna soluții pentru tine.

Cu acest gând în minte, și-a propus să înceapă ceva pe cont propriu. A cerut pă­reri și recomandări și astfel a ajuns să îl cunoască medicul neurolog Dan Mitrea, fondatorul Intermedicas, o clinică exclusi­vistă care ajuta pacienții cu probleme atipice de sănătate. Și-a schimbat atunci planul inițial și a decis să intre ca acționar în Intermedicas, împreună cu alți doi foști manageri de la Regina Maria, Sergiu Neguț și Ioana Elisei.

REȚETA PROPRIE. Cu un nou acționariat, clinica avea să implementeze ulterior și un nou concept în oferta sa de servicii, cel de second opinion. Din poziția de CEO, Ana-Maria Marian a căutat o soluție prin care pacientul român să nu se mai simtă legat de sistemul local de sănătate, fie el privat sau de stat. „Oamenii sunt obișnuiți să-și caute simptomele pe Google, își întreabă rudele sau părinții care este cel mai bun endocrinolog sau cel mai bun oncolog. Și, bineînțeles, pri­mesc infor­mații neoficiale și nevalidate medical“, explică Ana-Maria Marian. Iar în acest spa­țiu incert intervine Intermedicas, care pune în legătură pacientul cu medicul cel mai potrivit pentru el, indiferent că se află în România, în Germania sau în Statele Unite.

Practic, second opinion înseamnă sigu­ranța diagnosticului corect și accesul la cea mai bună soluţie de tratament pe care o oferă practica medicală la nivel internaţional, precum şi accesul la servicii medicale, tehnici sau tehnologii avan­sate din străinătate.

„Noi suntem, de fapt, un creier funcțio­nal. Asta este Intermedicas. Un integrator de servicii. Modelul nostru de business nu este de clinică ce își crește baza logis­tică“, mai spune Marian. Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 2,7 mili­oane de lei, cu 55% mai mare față de cea din 2017, pentru 2019 estimându-se venituri de 3,8 milioane de lei, creșteri venite și pe fondul implementării a două noi tipuri de servicii/abonamente, Concierge Medicine și Visiting Professors.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

După studiile în Filosofie, Bianca Dobrescu intră în presa economică. Mai întâi lucrează la ziarul Bursa, pe urmă la Business Cover, Forbes, Capital, Leaders Reunited și ulterior în cadrul ziarului Adevărul. La NewMoney acoperă subiecte legate de lumea antreprenorială.