Fondatorul rețelei de clinici Regina Maria „lovește” din nou: pregătește pentru 2020 un megaproiect medical de 50 de milioane de euro

Cristina Dobreanu 23/07/2018 | 14:59 Oameni
Fondatorul rețelei de clinici Regina Maria „lovește” din nou: pregătește pentru 2020 un megaproiect medical de 50 de milioane de euro

Pas cu pas, antrepreno­rul german de origine iraniană Wargha Enayati mai cons­truiește un imperiu. Tot în domeniul medical.

Acest articol a apărut în numărul 45 (23 iulie – 5 august) al revistei NewMoney

Peisajul sectorului medical este pe cale să se schimbe din nou, iar artizanul din spatele acestei mișcări este medicul Wargha Enayati, cardiologul care a pus bazele rețelei private de sănătate Regina Maria. Undeva, în nordul Bucureștiului, pe un teren de 10.000 de metri pătrați, aflat în proprietatea sa și a soției sale, Mitra, Wargha Enayati va construi un complex medical integrat, cu o suprafață desfă­șurată pe 35.000 de metri pătrați și unde vor lucra peste 400 de persoane.

Revera Medical City este un proiect la care antreprenorul în serie visa încă de acum doi ani, după exitul din rețeaua Regina Maria, și va fi unul dintre cele mai mari din segmentul medical privat din România, urmând să aibă în componența sa o unitate premium pentru îngrijire me­­dicală, un centru rezidențial pentru vârstnici – ambele cu un total de 150 de paturi – și un spital dedicat sferei oncologice și de recuperare, cu alte 80 de paturi. „Costurile pe lună nu sunt încă clar stabilite pentru vârstnici, vor fi cate­gorii diferite de asistență și inde­pen­dență“, au precizat pentru NewMoney re­prezentanții Revera Medical City.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.