Fondatorul Republica BIO: ”Mentalitatea se schimbă, începem să înțelegem că, dacă mâncăm sănătos, dormim suficient și facem minimul de activitate fizică, nu vom mai avea nevoie de medicamente”

NewMoney 09/07/2024 | 12:33 Ştiri
Fondatorul Republica BIO: ”Mentalitatea se schimbă, începem să înțelegem că, dacă mâncăm sănătos, dormim suficient și facem minimul de activitate fizică, nu vom mai avea nevoie de medicamente”

Piața produselor destinate sănătății va continua să crească, la fel cum vor crește și businessurile care se dezvoltă pe această nișă. Un exemplu vine de la Republica BIO, magazin online fondat de antreprenorul Ciprian Stancu (foto).

”În România cheltuim mult pentru boală și foarte puțin ca să prevenim boala. Mentalitatea se schimbă, începem să înțelegem că, dacă mâncăm sănătos, dormim suficient și facem minimul de activitate fizică, nu vom mai avea nevoie de medicamente. Schimbarea e lentă, însă văd peste tot semne încurajatoare”, a spus acesta pentru NewMoney.

Alimentat de misiunea de a aduce sănătatea în viețile oamenilor, Ciprian Stancu a pornit la drum în 2014 cu gândul de a dezvolta un ecosistem pentru un stil de viață sănătos, bazat pe educație, alimentație echilibrată și produse create la cele mai înalte standarde. Cu piața produselor bio în plină expansiune, fondatorul Republica Bio își concentrează acum eforturile pe identificarea celor mai inovatoare produse care schimbă cursul medicinei tradiționale, sesizând noile preocupări ale consumatorilor asupra sănătății.

”Dacă ne uităm la piața serviciilor medicale de acum câțiva ani și la ceea ce a devenit astăzi, cred că putem face analogii cu felul în care va arăta piața produselor de sănătate în șase-șapte ani. Mă aștept și sper, însă, să vedem mai mult control și reguli în această piață. Pentru că, în prezent, sunt în piață produse fals etichetate, se practică marketingul fals și se fac promisiuni nefondate medical. Iar acest lucru reprezintă o mare problemă pentru credibilitatea industriei. De exemplu, sunt suplimente alimentare pe care scrie o anumită concentrație de vitamină, iar în realitate produsul are doar 20% vitamină și 80% prafuri inactive”, a continuat antreprenorul.

Conform spuselor sale, în piață se vând și unele vitamine despre care se știe medical că absorbția la nivelul corpului uman este aproape zero. De aceea, este vorba despre o industrie care are nevoie de mai multe reguli, ”are nevoie să elimine jucători care nu sunt centrați pe beneficiile aduse consumatorului.”

 În 2023, Republica BIO și-a consolidat vânzările și distribuția pe piața internă, înregistrând o creștere a vânzărilor de 28% față de 2022.