Focar de coronavirus la Ministerul Sănătăţii! A patra persoană testată pozitiv

Elena Marinescu 11/08/2020 | 22:33 Ştiri
Focar de coronavirus la Ministerul Sănătăţii! A patra persoană testată pozitiv

Încă o angajată a Ministerului Sănătății a fost depistată cu infecție COVID-19. Potrivit unui comunicat de presă, este a patra persoană testată pozitiv în ultimele două zile.

Deși o angajată a avut simptome încă de sâmbătă, colegii ei nu se încadrează la definiția de caz și nu au fost testați. În afara celor care lucrau în aceeași încăpere, angajaților care au avut contact cu prima persoană pozitivă li s-a transmis să se izoleze acasă, fără să fie testați.

Una dintre colegele celor testați pozitiv a decis să se testeze pe cont propriu. Astfel, în urma testării pe cheltuiala proprie, aceasta a aflat că este infectată, deși nu lucra în birou cu ceilalți angajați testați pozitiv. Marți a fost realizată dezinfectarea spațiilor din zona unde se află departamentul în care își desfășoară activitatea persoanele depistate pozitiv.

Începând de miercuri, în cadrul Ministerului Sănătății vor fi luate o serie de măsuri suplimentare. Astfel, se va interzice total accesul vizitatorilor. De asemenea, instituția va funcționa în condiții speciale, în care jumătate de personal va fi prezent fizic în instituție, iar cealaltă jumătate va efectua programul de lucru în regim de telemuncă. Toate spațiile MS vor fi supuse procesului de dezinfecție/nebulizare, informează ministerul.