Flota SPARK din România va ajunge la peste 500 de mașini electrice

Andrei Dumitru 03/08/2020 | 16:43 Ştiri
Flota SPARK din România va ajunge la peste 500 de mașini electrice

SPARK, singura companie din România ce oferă servicii de car sharing cu mașini electrice anunță o nouă colaborare cu Renault prin intermediul căreia va adăuga 400 de mașini complet electrice Renault ZOE în flota locală.

Primele 100 de mașini sunt în curs de a fi adăugate în flotă, iar clienții SPARK din București se pot bucura deja de noua generație Renault ZOE. Prin acest parteneriat SPARK devine cea mai mare companie de car sharing din România, cu peste 550 de mașini electrice în flotă.

Noile mașini vor crește semnificativ disponibilitatea serviciului în București. Renault ZOE este o mașină electrică potrivită pentru mobilitatea urbană, în interiorul orașului. Versiunea acestui model disponibilă pentru SPARK este dotată cu baterie de 40 kWh și are o autonomie de până la 300 de kilometri (WLTP). Prețul curent de închiriere a acestei mașini este de 0,86 lei pentru un minut și 120 de lei pentru 24 de ore.

„În exact un an de la debutul pe piața din România am ajuns la o creștere impresionantă. Am început cu mai puțin de 50 de mașini în București și curând vom avea peste 550 de autovehicule complet electrice pregătite pentru curse plăcute. Suntem foarte încântați de colaborarea cu Renault și ne așteptăm să fie una de succes, pe termen lung. Cu includerea în flotă a celor 400 de mașini Renault ZOE continuăm strategia de a deveni mai accesibili pentru clienții noștri și, totodată, cea mai mare platformă de car sharing din țară. Serviciul nostru devine deja o soluție populară pe măsură ce clienții SPARK au acces facil la o alternativă de mobilitate urbană accesibilă, cu emisii zero și fără complicații, care aduce și beneficiul unor călătorii sigure, într-un mediu izolat”, a spus Dimitar Stoyanov, country manager, SPARK România.

Compania privată „SPARK Technologies UAB” (Lituania) controlează operațiunile SPARK din Lituania, Bulgaria și România. Fondatorul și CEO-ul companiei este Nerijus Dagilis, cel care a lansat serviciul în premieră în Vilnius, în 2016. Până la sfârșitul anului 2020, SPARK va opera cu 550 de vehicule complet electrice în România și cu mai mult de 1200 de autovehicule pe toate piețele în care este prezent. Astfel, devine cea mai mare platformă de car sharing din România și din regiune.