Florin Iordache, după revocarea șefei DNA: Preşedintelui i-a luat cam mult până a citit în integralitate decizia CCR

Gabriel Bucur 09/07/2018 | 10:31 Ştiri
Florin Iordache, după revocarea șefei DNA: Preşedintelui i-a luat cam mult până a citit în integralitate decizia CCR

Preşedintele Comisiei speciale pentru modificarea legilor justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe şefa DNA este o decizie normală şi spune că, totuşi, i-a luat cam mult să citească motivarea Curții Constituționale a României (CCR), dar a dat dovadă că este garantul respectării Constituţiei, transmite News.ro.

„O decizie normală. Preşedintele a înţeles că deciziile CCR trebuie respectate. I-a luat cam mult până a citit în integralitate decizia şi a dat dovadă că este garantul respectării Constituţiei prin această decizie pe care a luat-o. (…) Pentru noi, ca semnal (…) e un semnal de normalitate faptul că preşedintele României respectă deciziile CCR. Sunt decizii ale CCR care ne plac, altele care nu ne plac, dar în integralitate, aşa cum a spus şi Comisia de la Veneţia, deciziile CCR trebuie respectate de toată lumea”, a declarat Florin Iordache pentru News.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Revocarea Laurei Codruța Kovesi vine la câteva zile după ce Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților și al Partidului Social Democrat, a anunțat că ia în calcul o eventuală suspendare a președintelui Klaus Iohannis și a precizat că acest aspect va fi dezbătut în sedința comună a coaliției care se întrunește luni.

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.