Florin Cîțu: Voi avea discuții cu partenerii parlamentari pentru negocierile privind majoritatea

Elena Marinescu 26/02/2020 | 21:15 Ştiri
Florin Cîțu: Voi avea discuții cu partenerii parlamentari pentru negocierile privind majoritatea

După ce a fost desemnat de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de premier, ministrul internar de finanţe a declarat că îl onorează propunerea şefului statului de a conduce Guvernul și a atacat PSD: „Sper că nu va mai tergiversa calendarul”. De asemenea, Florin Cîţu a mai spus că va purta negocieri pentru formarea unei majorităţi parlamentare.

Vreau să îi mulțumesc domnului președinte Klaus Iohannis, să-i mulțumesc domnului Orban. Este o propunere care mă onorează și mă încarcă de responabilitate. Voi avea discuții cu partenerii parlamentari pentru negocierile privind majoritatea. În cel mai scurt timp voi înainta Parlamentului lista cu miniștri și sper că PSD nu va mai tergiversa calendarul”, a spus Florin Cîțu, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

La rândul său, premierul interimar Ludovic Orban a declarat că se va implica „în discuțiile pentru încercarea de obținere a unei majorități parlamentare”.

Salut decizia președintelui României de desemnare pentru funcția de premier a colegului meu de partid de și de guvern. Este o decizie extrem de importantă, care are ca obiectiv deblocarea situației care este creată de PSD și de prelungirile sale instituționale. Decizia președintelui este conformă cu voința PNL. Eu și colegii mei vom susține această propunere.

Voi fi alături de premierul desemnat în toți pașii următori pe care îi vom derula, stabilirea listei membrilor guvernului, finalizarea programului de guvernare. Vineri dimineață vom avea o reuniune a forului statutar pentru validarea listei guvernului și a programului de guvernare. Eu și colegii mei vom fi implicați în toate discuțile pentru încercarea de obținere a unei majorități parlamentare”, a spus și Ludovic Orban.

Potrivit Digi 24, el a mai spus despre Florin Cîțu că este un liberal autentic și din poziția de ministru al Finanțelor a fost „mâna dreaptă” a sa. Perfomanțele lui sunt clare și limpezi, într-un timp record, a avut capacitatea de a realiza o rectificare bugetară, de a așeza finanțele publice pe principiile de legalitate și de sustenabilitate. A reușit să ne facă să ne ținem de cuvânt față de români prin a da României bugetul pe 2020 la începutul anului.

Florin Cîțu va fi susținut de mine, de toți colegii mei. Reprezintă o garanție că guvernarea PNL se va desfășura pe aceleași coordonante. Reparea dezastrului provocat de guvernările iresponsabile ale PSD, o orientare stategică anti-PSD și așezarea unei creșteri economice sustenabile”, a mai spus Orban, fără să răspundă la întrebările jurnaliștilor.