Ştiri

Florin Cîțu l-a demis pe preşedintele ANMCS și a cerut demiterea managerului Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa – VIDEO

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat vineri că a cerut demiterea managerului Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, Stela Halichidis, şi că l-a demis din funcţie pe preşedintele Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS).

„Condoleanțe familiilor îndoliate. Am ținut în permanență legătură cu autoritățile pentru a ne asigura că pacienții sunt transferați la spitalele din zonă. Este de neacceptat că se întâmplă astfel de tragedii în spitalele din România și este o realitate pe care, începând din acest an, încercăm s-o modificăm după 30 de ani de zile în care nu s-a făcut aproape nimic în sistemul de sănătate din România.

În ceea ce privește cazul incendiului, nu mă voi pronunța, așteptăm informațiile și vom vedea exact ce s-a întâmplat. Așa cum am cerut Ministerului Sănătății acum câteva luni să pregătească valul 4, am cerut acea anchetă, în acest moment e important ca Ministerul Sănătății să vadă care sunt soluțiile pe termen scurt ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple.

Aștept răspunsul de la specialiști dacă această tragedie putea să fie evitată. E important ca tot ce avem în PNRR să fie implementat pentru a avea o infrastructură modernă. Am cerut acea anchetă la MS, voi avea rezultatele în weekend sau luni și le voi prezenta. Deja știm că am intrat în valul 4 fără paturi suficiente, vedem că nici secțiile nu au fost pregătite.

Am luat două decizii. În primul rând, l-am sunat pe domnul primar al Constanţei, Virgil Chiţac, şi am cerut să o demită din funcţie pe doamna manager al Spitalului de Boli Infecţioase. În acelaşi timp, am semnat ordinul prin care l-am demis pe preşedintele ANMCS, care de când a intrat în funcţie nu a mai făcut nicio evaluare şi era în atribuţiile domniei sale să facă evaluări şi în ce priveşte acreditările spitalelor din România”, a afirmat premierul, la Palatul Victoria.

Andrei Dumitru

Recent Posts

STUDIU. Comerţul online din România va crește în 2024 cu aproximativ 10%

Sectorul de e-commerce din România este evaluat la aproximativ 7 miliarde de euro pentru finalul…

2 zile ago

Ministerul Economiei crește plafonul finanțării nerambursabile în cadrul programului Start Up Nation

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a anunţat că programul Start Up Nation, va beneficia din…

2 zile ago

Consiliul Concurenței dă verdictul privind evoluţia sectorului bancar

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat vineri că rezultatele investigaţiei sectoriale privind sectorul bancar…

2 zile ago

Lazea (BNR): Cei care solicită noi facilităţi fiscale, salarii, ştiind bine că anul viitor va urma o corecţie, la ce se aşteaptă?

Adâncirea dezechilibrelor fiscale prin solicitarea de facilităţi ar putea avea la bază o speranţă deşartă…

2 zile ago

Meta Platforms, sub lupa anchetatorilor UE pentru conţinutul online

Compania Meta Platforms este vizată de o investigaţie majoră din partea Uniunii Europene legată de…

2 zile ago

Undă verde pentru referendumul de aderare a Republicii Moldova la UE

Parlamentul de la Chişinău a adoptat joi o hotărâre privind desfăşurarea referendumului privind aderarea Republicii…

3 zile ago

Acest website folosește cookies