Florin Cîţu: Execuţia bugetară cam pe toate ministerele este sub ceea ce trebuia să fie la jumătatea anului

NewMoney 29/07/2021 | 11:57 Ştiri
Florin Cîţu: Execuţia bugetară cam pe toate ministerele este sub ceea ce trebuia să fie la jumătatea anului

Premierul Florin Cîţu afirmă, joi, că ”execuţia bugetară cam pe toate ministerele este sub ceea ce trebuia să fie la jumătatea anului”, foarte puţine ministere cheltuind banii care le-au fost alocaţi. Întrebat dacă va exista o remaniere a miniştrilor care nu au cheltuit banii, premierul a precizat: ”Au o bilă neagră, dar asta nu înseamnă neapărat altă decizie”.

Premierul Florin Cîţu a vorbit, joi, despre rectificarea bugetară şi solicitările ministerelor: ”Sunt exagerate 38 de milioane de lei cumulate pe toate ministerele, asta înseamnă aproape 4% din PIB. Cred că trebuie să înţeleagă toată lumea că noi vrem să reducem deficitul bugetar, nu să îl creştem, dar din cele 38 de miliarde vom aloca bineînţeles acolo unde vor fi cheltuiţi banii. Rectificarea bugetară porneşte de la execuţie, execuţia bugetară cam pe toate ministerele este sub ceea ce trebuia să fie la jumătatea anului. De aici începem discuţia despre rectificarea bugetară”.

Premierul a explicat că va mai discuta la Ministerul Finanţelor apoi va prezenta o situaţie celor doi vicepremieri.

”Apoi vom trimite către ministere propunerea Ministerului Finanţelor”, a precizat premierul.

Întrebat care sunt ministerele care au cheltuit banii, Cîţu a declarat: ”Nu sunt foarte multe care au cheltuit banii”.

De asemenea, întrebat dacă va exista o remaniere a miniştrilor care nu au cheltuit banii, premierul a explicat: ”Au o bilă neagră, dar asta nu înseamnă neapărat altă decizie. Voi avea o discuţie cu ministerele, cu miniştri să văd exact ce s-a întâmplat, cum putem să îmbunătăţim situaţia, dacă este o problemă de personal, poate nu înţeleg cum se face execuţia bugetară. Vreau să înţeleg ce se întâmplă şi după aceea voi lua decizia”.