Florin Cîţu, după ce Drulă l-a numit ”zombie politic”: Data viitoare, voi lua o decizie imediat

Andrei Dumitru 19/04/2021 | 12:26 Ştiri
Florin Cîţu, după ce Drulă l-a numit ”zombie politic”: Data viitoare, voi lua o decizie imediat

Premierul Florin Cîţu, a declarat, luni, în şedinţa conducerii PNL, după ce ministrul Transporturilor l-a numit ”zombie politic”, că data viitoare când se mai întâmplă aşa ceva, va lua o decizie imediat şi a avertizat că atunci când un ministru mai atacă prim-ministrul, imediat pleacă acasă. Într-o conferinţă de presă, premierul a afirmat că evaluarea activiţăţii miniştrilor se va face pe baza activităţii, nu a declaraţiilor.

Îi asigur pe toţi membrii Cabinetului că evaluarea se va face pe baza performanţei, pe baza activităţii, pe ceea ce fac şi nu pe ceea ce spun”, a declarat premierul Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei conducerii liberale.

Întrebat despre declaraţia făcută în cadrul şedinţei PNL, Cîţu a afirmat: ”Fiecare membru al Cabinetului condus de mine va fi evaluat pe ceea ce face, nu pe ceea ce spune că face”.

Orban: Premierul beneficiază de susţinere totală

Premierul Florin Cîţu beneficiază de susţinerea totală a Partidului Naţional Liberal şi nici nu se pune în discuţie schimbarea configuraţiei politice, a declarat luni preşedintele PNL, Ludovic Orban.

„PNL este un partid responsabil, care şi-a asumat răspunderea guvernării şi care a acţionează pentru o bună guvernare. (…) Premierul beneficiază de susţinere totală. Nici nu se pune în discuţie, vreo secundă, schimbarea configuraţiei politice. Noi nu ne jucăm cu România. Când am hotărât că premierul acestui Guvern este Florin Cîţu, suntem consecvenţi, serioşi şi mergem mai departe. Îndemnul nostru pentru toţi partenerii din coaliţie este să lăsăm de-o parte ceea ce ne separă şi să ne concentrăm pe ceea ce aşteaptă românii de la noi şi anume să asigurăm o bună guvernare”, a subliniat Ludovic Orban, la Parlament, după şedinţa conducerii PNL.

Cîțu, atac la Drulă

Premierul Florin Cîţu a lansat un atac dur la adresa ministrului USR PLUS al Transporturilor, Cătălin Drulă, după ce acesta l-a criticat în aceiaşi termeni într-un interviu pentru G4Media.

Surse participante la şedinţă au relatat că şeful Executivului a afirmat că data viitoare când se mai întâmplă aşa ceva, va lua o decizie imediat.

El a lansat şi un avertisment: ”Când un ministru mai atacă prim-ministrul, imediat pleacă acasă”.

În ceea ce priveşte situaţia de la Ministerul Sănătăţii, de unde a fost demis Vlad Voiculescu, Cîțu a afirmat că trebuie verificat cum au fost făcute bugetele şi numirile.

Cătălin Drulă, vicepreşedinte USR PLUS şi ministru al Transporturilor, l-a criticat dur pe premierul Florin Cîţu pentru demiterea lui Vlad Voiculescu într-un interviu pentru G4Media. ”Un zombie politic”, îl caracterizează Drulă pe Cîţu, arătând că acesta şi-a pierdut încrederea principalului partener de coaliţie. Întrebat despre un eventual vot al USR PLUS la moţiunea de cenzură anunţată de PSD, Cătălin Drulă a afirmat: ”în politică toate opţiunile trebuie să fie masă, dar cred că suntem departe”.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat sâmbătă că premierul nu poate fi schimbat doar pentru că „nu-i convine unui partid din coaliţie că a fost schimbat un ministru lipsit de performanţă”, referindu-se la USR PLUS. „Orice ministru trebuie să ştie că, înainte de a-şi ataca premierul, trebuie să-şi scrie demisia. Dacă nu şi-a scris demisia, trebuie să ştie că va pleca acasă exact cum a plecat acasă Voiculescu”, atenţionează Orban. El susţine că liberalii aşteaptă „să se termine exerciţiul acesta de supărare, de orgoliu, şi să fie desemnat un ministru din partea USR PLUS care într-adevăr să pună sănătatea pe roate”.