Florin Cîțu: Dragnea a fost „șocat” de concluziile studiul de impact al BNR asupra efectelor OUG 114

NewMoney 08/03/2019 | 13:12 Ştiri
Florin Cîțu: Dragnea a fost „șocat” de concluziile studiul de impact al BNR asupra efectelor OUG 114

Senatorul PNL Florin Cîțu spune că liderul PSD Liviu Dragnea a fost „șocat” când a aflat efectele Ordonanței 114  asupra economiei românești, din studiul de impact al BNR. Așa numita „Ordonanță a lăcomiei” va duce la creșterea inflaței, deprecierea monedei naționale și la dobânzi mai mari pentru populație, este concluzia prezentată de prim-viceguvernatorul Băncii Naţionale Florin Georgescu lui Liviu Dragnea. 

Liderul PSD a avut, joi, o întâlnire cu prim-viceguvernatorul Băncii Naţionale Florin Georgescu, la care au mai participat şi consilierul premierului Darius Vâlcov şi liderii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Chiţoiu.

„Aseară, Dragnea a primit studiul de impact făcut de Florin Georgescu și asumat de BNR. Studiul i-a fost prezentat de autor, care a fost și supervizor al programului de guvernare al PSD. Un om în a cărui expertiză și experiență Liviu Dragnea are încredere.

A fost șocat de concluziile studiului și imediat i-a chemat pe Vâlcov și Teodorovici. Amândoi au început să dea înapoi, spunând că nu știau și au dat vina pe Comisia Națională de Strategie și Prognoză care i-a asigurat, așa cum scrie și în expunerea de motive, că efectele OUG 114 pentru economie și mai ales pentru sistemul bancar sunt DOAR pozitive. Zilele conducerii CNSP sunt numărate.

Teodorovici și Vâlcov mint. Ei au avut acces la studiu. Și l-au folosit ca să șantajeze operatorii din sectorul privat. Concluziile studiului sunt devastatoare, iar Liviu Dragnea face orice să le ascundă de public”, scrie Florin Cîțu pe Facebook.

Senatorul susține că Liviu Dragnea ar încerca să ascundă rezultatele studiului de agențiile de rating, pentru că acestea ar scădea „imediat” rating-ul României.

„Doar taxa pe sistemul bancar ar reduce creșterea economică în 2019 și 2020 cu aproape două puncte procentuale cumulativ. Dragnea a înțeles acum că și Președintele știe că bugetul este construit cu date false și nu are cum să mai ascundă asta! Doar această informație despre creșterea economică poate porni o ieșire masivă de capital, care duce imediat la deprecierea monedei naționale, inflație și dobânzi mari.

Efectul acesta este doar al taxei pe lăcomie pentru sistemul bancar. Efectul OUG 114 în totalitate înseamnă criză economică. De aceea, Dragnea este speriat acum și nervos că i s-a ascuns această informație”, mai spune Florin Cîțu.

Cîțu mai susține că Guvernul a primit scrisori de amenințare de la Banca Centrala Europeana și de la vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, si cea mai recenta ieri cu amenintarea de amenda pentru taxele si plafonarile de preturi din sectorul energetic.

„Studiul prezintă 4 scenarii. Și varianta pe care acum o negociază Teodorovici cu băncile înseamnă scăderea creșterii economice. (…) Acest studiu reprezintă dovada că știau de efectele devastatoare ale acestei ordonanțe și i-au mințit pe români. Au pozat în naționaliști de carton și oameni de stat deși știau că aruncă România în aer. Vor răspunde personal toți”, a încheiat el.


Foto: Mediafax