Florin Cîţu anunţă alocarea unei sume record pentru învestiţii la rectificarea bugetară din 2020

Elena Marinescu 29/06/2020 | 22:18 Ştiri
Florin Cîţu anunţă alocarea unei sume record pentru învestiţii la rectificarea bugetară din 2020

Ministerul Transporturilor va avea o „sumă-record” pentru investiții la rectificarea bugetară, a anunțat Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. El agăugat că vor fi alocați anul acesta mai mulți bani pentru investiții, pentru a ajuta economia să se dezvolte.

„Tot ce e investiție va avea bani în plus anul acesta. Este singurul mod în care putem să avem o economie care să se dezvolte și în viitor ca să putem să plătim cheltuielile pe care le avem și astăzi. Aici vorbim și de pensii, salarii, ajutoare sociale. Dacă vrem să avem bani să le plătim și în viitor, trebuie să investim astăzi, ca economia să meargă mai departe”, a spus Cîțu la Digi24. „Nu trebuie doar să semnăm că vom avea o autostradă, trebuie să începem aceste autostrăzi anul acesta, sunt autostrăzi pe care le doresc românii. Și celelalte mari obiective pe care le avem, spitale regionale”, a adăugat el.

Ministrul spune că aceste investiții vor atrage la rândul lor alți investitori, inclusiv investiții străine. „Investitorii internaționali întotdeauna se vor uita la oportunități. Iar România, astăzi, beneficiază de ceea ce se întâmplă la nivel global: se schimbă lanțul de producție. Toți am văzut că dependența de China nu a fost optimă. Și atunci, o mare parte din ceea ce se producea în China își va căuta alte zone. România trebuie să fie pregătită să primească acel capital care caută oportunități”, a spus Cîțu.