Florin Cîţu afirmă că succesul IMM Invest este incontestabil

NewMoney 29/06/2020 | 11:10 Ştiri
Florin Cîţu afirmă că succesul IMM Invest este incontestabil

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, afirmă că succesul IMM Invest este incontestabil, 8.368 de firme beneficiind de credite. Valoarea creditelor acordate depăşeşte 7,2 miliarde ceea ce ministrul anunţă că este ”un record absolut”.

”Succesul IMM Invest INCONTESTABIL! Până acum: 8.368 de firme!!! 7.2 miliarde lei credite acordate!!! Un record absolut”, a scris, luni, pe Facebook, ministrul Finanţelor.

Acesta anunţă că deja creditele prin IMM Invest reprezintă 10.5% din stocul total de credite în lei pentru companii.

”Anul trecut rata lunară de creştere a stocului de credite pentru companii era de aproximativ un miliard de lei pe lună.  Aşa cum anticipam, IMM Invest, lansat de Guvernul PNL, este cel mai important program pentru IMM -uri din ultimii 30 de ani”, a mai scris ministrul Finanţelor.

Prin acest program, IMM au acces la credite garantate cu până la 90% pentru investiţii şi capital de lucru. Conform ministrului Finanţelor, IMM Invest nu are nicio condiţionalitate, se adresează tuturor IMM, nu doar celor afectate de criza coronavirus, este un program care poate fi accesat tot timpul anului, dar implicaţiile sunt pe termen lung.