Florin Cîțu a primit aviz negativ în comisiile parlamentare

NewMoney 29/10/2019 | 13:45 Ştiri
Florin Cîțu a primit aviz negativ în comisiile parlamentare

Ministrul nominalizat al Finanţelor, Florin Cîţu, a primit aviz negativ în comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament, obţinând 19 voturi ”împotrivă” şi 19 voturi ”pentru”, după audieri îndelungate, cu schimburi acide de replici cu ministrul Teodorovici..

“În calitatea mea de ministru, dacă voi fi desemnat, îmi voi păstra opiniile legate de buget. Voi asculta toate opiniile chiar dacă cu multe dintre ele nu sunt de acord şi voi respecta întotdeauna deciziile Parlamentului. Guvernul Orban este unul de tranziţie şi tot ce spun astăzi trebuie evaluat prin acest filtru”, a spus Cîțu în fața parlamentarilor.

„Pentru mine, Florin Cîţu, candidat acum, există un singur obiectiv. Înlăturarea sărăciei din România”, a spus ministrul desemnat. „Propun măsuri pe termen scurt şi pe termen mediu, immediate. Prima măsură se referă la rectificarea bugetară. Avem datele bugetului pentru august şi suntem la sfârşitul lunii octombrie. Nu vreau să intru în polemică cu nimeni pe această temă”, a precizat Cîţu.

Cîţu a spus că bugetul pe 2020 va respecta alocarea de 2% pentru apărare, iar pentru educaţie se vor aloca spre 6% din PIB.

Atunci când Florin Cîţu răspundea întrebărilor politicienilor, Teodorovici l-a întrerupt: “Domnule Cîţu, că sunteţi hot ştie toată lumea!”. Un parlamentar din opoziţie i-a replicat ministrului demis al Finanţelor: “Hoţ ești tu, mă!”.

Teodorovici l-a acuzat pe Florin Cîţu că are de plătit Primăriei Capitalei mai multe taxe. ”În ultimii trei ani are de plătit la Primaria Capitalei taxe pentru cabinetul de parlamentar. Există şi o somaţie. Tu nu-ţi plăteşti taxe!”.

Totodată, în timpul audierii ministrului propus pentru Finanţe, Teodorovici a spus: “V-am mai spus eu, cu mine s-a închis. (…) Îmi plac c**vele, dar nu blonde”, nespecificând la cine s-a referit exact. Ulterior, la ieşirea din sală, Teodorovici nu a mai recunoscut că a spus aşa ceva.

În momentul în care Florin Cîţu a spus că îşi asumă repatrierea aurului de la Moscova, Teodorovici i-a spus: „Băi Cîţule, nu poţi să vorbeşti şi tu cinci minute fără foi?!”

El a mai spus în comisie: „Ludovic Orban nu-l ţine pe Florin Cîţu de poveşti, îl ţine de altceva”.

Victor Costache, propus la Sănătate, a declarat marţi, la audierile din Parlament, că va demisiona dacă devine acuzat în dosarul de malpraxis în care este vizat. Costache a primit avizul comisiilor parlamentare.

Ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloş a primit avizul comisiilor. Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici i-a cerut ministrului nominalizat la Fonduri Europene, Marcel Boloş, să pună la dispoziţia anchetatorilor toate documentele referitoare la cazul lui Dan Barna, suspectat de nereguli în legătură cu proiectele europene pe care le-a derulat sau pentru care a fost consultant.

Opt dintre miniştrii propuşi în Cabinetul Orban sunt programaţi marţi la audieri în comisiile parlamentare de specialitate.


FOTO: Mediafax