Floarea soarelui pf 100 și alte tipuri de semnințe pentru recolte bogate

NewMoney 27/10/2021 | 10:22 Fapt Divers
Floarea soarelui pf 100 și alte tipuri de semnințe pentru recolte bogate

În ziua de azi, tot mai mulți oameni doresc să pornească afaceri de succes. Poți să îți dezvolți o afacere în orice domeniu, însă cel agricol va rămâne printre cele aflate mereu în top. De ce? Pentru că oamenii mereu caută hrană și aprovizionarea trebuie asigurată constant.

Dacă dispui de teren suficient, atunci acum este momentul ideal să îl exploatezi și să îl valorifici așa cum trebuie, astfel încât să îți aducă profit consistent. Poți să faci bani frumoși din agricultură, acest lucru nu este deloc un secret, chiar dacă implică și muncă fizică. Iată top 5 recolte agricole care te vor face un antreprenor bogat și de succes, încă din primul an:

  1. Recoltele de grâu nu se vor demoda niciodată, deoarece de la grâu pornește multă materie primă pentru foarte multe preparate. Făina este cel mai cunoscut produs, din care rezultă, ulterior, produse de panificație care mai de care mai diverse. Grâul este o cereală cunoscută încă din cele mai vechi timpuri și a fost cultivat din cele mai vechi civilizații, alături de alte cereale. Este ideal, deoarece este puțin pretențios și se pretează pe foarte multe tipuri de sol. Partea bună este că, după prima recoltă, poți alege să păstrezi semințe de grâu suficiente pentru recolta următoare (adică nu vei mai fi nevoit/ă să cumperi grâu de la alt furnizor, poți deveni tu personal și propria sursă de aprovizionare). Optează pentru soiuri rezistente la boli.
  2. Floarea – soarelui este și ea ideală, pentru că din semințele acesteia se extrage ulei. Uleiul de floarea soarelui este extrem de folosit la noi în țară pentru a prăji diverse alte alimente, de la legume, la ouă, până la cărnuri de tot felul. Dacă nu dorești să întri în industria extragerii de ulei din semințe, atunci poți să le vinzi ca atare. Semințele sunt ronțăiala preferată de mulți oameni, fiind ideale alături de alte semințe sau nuci, combinate cu miere sau cu iaurt. Alege semințe de floarea soarelui pf 100, deoarece este un soi rezistent și prezintă și toleranță ridicată la seceta și arșița prelungită din timpul verii. Reprezintă o investiție sigură, care merită fiecare ban. Ca și în cazul grâului, după prima recoltă poți păstra semințe pentru recoltele viitoare.
  3. Vița – de – vie este o plantă foarte cultivată la noi în țară și pe bună dreptate. Se pretează foarte bine pe foarte multe tipuri de sol, de la câmpie până la șes și deal mare. Din strugurii rezultati se obține must, vin, oțet, gem, dulceață, marmeladă, suc, ulei (din semințele de struguri) și multe alte lucruri ce pot fi exploatate și date spre vânzare. Vița – de – vie aduce profit garantat și ea și este populară în rândul românilor. Merită să investești în recolte de vie, pentru că acestea rezistă bine la secetă și pot produce rod chiar și 20 sau chiar și 30 de ani dacă este îngrijită bine și dacă periodic este reîntinerită prin operațiuni de tăieri radicale, efectuate la un interval de câțiva ani. Nu este o plantă pretențioasă și se poate mulțumi și cu mai puțin, dar pentru rezultate peste așteptări, nu neglija nevoile ei uzuale
  4. Porumbul este și el o plantă iubită la noi în țară. Din porumb se extrage amidon, dar se poate obține și ulei. Din boabele de porumb rezultă și deliciosul popcorn, foarte iubit de către amatorii de snacksuri de ronțăit. Porumbul poate fi consumat și fiert sau copt și este delicios și sățios. Este extrem de căutat și sub forma de conservă (baby – corn sau boabe de porumb), fiind folosit chiar și de pizzerii pentru diferite feluri de pizza, dar la fel de bine poate fi folosit și pentru pregătirea altor tipuri de preparate. Recoltele de porumb trebuie ferite de boli și ele, așadar optează pentru soiuri rezistente la cele mai comune boli din țara noastră. Și el, la fel ca și grâul și vița – de – vie, se pretează bine la foarte multe tipuri de sol din țara noastră și este întâlnit de la câmpie până la zonele de deal
  5. Ștevia reprezintă cel mai cunoscut îndulcitor după zahăr. Îndulcitorul natural de ștevie este consumat la scară largă de către cei care doresc să elimine consumul de zahăr fără să renunțe la gustul dulce, dar și de către diabetici. Industria plafarelor și farmaciilor îl dau spre vânzare sub formă de îndulcitor, deoarece proprietățile sale medicinale sunt recunoscute. Ștevia poate să crească în câmp deschis sau în sere / solarii, într-o atmosferă bine controlată. Recoltele de ștevie sunt o investiție cu care sigur vei da lovitura, în special în zilele noastre, când lumea începe să devină mai atentă la cantitatea de zahăr pe care o consumă. Cu ajutorul steviei, oamenii se pot bucura în continuare de gustul dulce, fără să își pună în pericol sănătatea.

Chiar dacă aceste 5 exemple pot fi considerate cele mai relevante, partea bună, atunci când activezi în domeniul agriculturii, este că poți cultiva orice, dacă solul îți permite acest lucru. Poți opta pentru oricare alte soiuri de legume, fructe sau cereale, chiar și ierburi aromatice sau plante decorative, atât timp cât sunt îngrijite și nevoile lor sunt îndeplinite, te vor conduce către succesul antreprenorial pe care l-ai dorit dintotdeauna. Și întotdeauna vom avea nevoie de persoane care activează în domeniul agriculturii, pentru că hrana întotdeauna va fi esențială pentru supraviețuire și aprovizionarea este o activitate esențială, pe care cineva trebuie să o facă, astfel încât acestea să ajungă la toți cumpărătorii, ușor, simplu și facil.