Firmele din sectorul HoReCa ar putea fi scutite de la plata impozitului timp de 90 de zile

NewMoney 16/06/2020 | 14:01 Ştiri
Firmele din sectorul HoReCa ar putea fi scutite de la plata impozitului timp de 90 de zile

Ministerul Finanțelor vrea să scutească firmele din domeniul HoReCa de plata impozitului pentru o perioadă de 90 de zile din acest an, iar companiile care organizează jocuri de noroc sunt scutite de plata taxelor specifice pe perioada stării de alertă, dat fiind că activitatea lor este suspendată, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență pus marți în dezbatere publică și care va fi discutat în ședința de guvern de astăzi, scrie G4media.ro.

Ministerul Finanțelor vrea să scutească de plata TVA livrările, importurile și achizițiile intracomunitare de măști de protecție individuale și de ventilatoare mecanice pentru contituirea rezervei strategice a UE – ambele fiind echipamente necesare în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Restaurantele ar putea fi deschise la 1 iulie

Mai mult, până la 25 octombrie ar urma să nu se calculează și nu se datorează dobânzi și penalități de întârziere, conform Codului de procedură fiscală, pentru obligațiile fiscale care au devenit scadente după data de 21 martie 2020, reglementată de art. VII din OUG nr. 29/2020.

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că restaurantele s-ar putea deschide la 1 iulie.

Premierul Ludovic Orban a declarat, recent, că deschiderea restaurantelor în spaţii închise este o măsură prematură, care poate duce, potrivit evaluării de risc epidemiologic pe care a făcut-o, la o creştere a numărului de infectări cu noul tip de coronavirus,