Gabriela Firea susține că Primăria Capitalei este în „faliment nedeclarat” și are nevoie „urgent” de un miliard de lei

NewMoney 07/06/2019 | 15:17 Ştiri
Gabriela Firea susține că Primăria Capitalei este în „faliment nedeclarat” și are nevoie „urgent” de un miliard de lei

Primăria Capitalei, alături de primăriile de sector sunt în „faliment nedeclarat”, susține primarul Gabriela Firea, care susține că instituția pe care o conduce are nevoie „urgent” de un miliard de lei pentru a ieși din această situație.

Prezentă la Comitetul Executiv al PSD, Firea a declarat că este mai preocupată de bugetul primăriei decât de schimbarea conducerii partidului.

„Eu sunt mult mai preocupată în acest timp de faptul că atât Primăria Capitalei, cât şi primăriile de sector, cât şi multe municipii şi oraşe din ţară au un buget mult mai mic decât cel care ni s-a promis şi s-a prognozat, când a fost unul pe hârtie. Îmi pare rău că ai mei colegi primari m-au lăsat singură anul trecut să mă bat cu ştiţi dvs cine, pentru că probabil unii s-au bucurat că s-au tăiat bani de la Primăria Capitalei, dar acum toţi suntem în faliment nedeclarat. Sper ca măcar de această dată să fim uniţi. Ceea ce se realizează cu banii de la primărie este doar în beneficiul cetăţenilor”, a declarat ea, potrivit Agerpres.

Primarul Capitalei a explicat că la o astfel de situaţie se ajunge „în momentul în care nu mai poţi să îţi asiguri funcţionarea, activitatea curentă, să îţi plăteşti subvenţiile pentru utilităţile publice, să ţii facturile neînregistrate, ca să nu intri pe arierate”.

Firea spune că săptămâna viitoare va avea o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă și cu ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, cu care va avea o discuție privind bugetul alocat primăriilor.

„Am vorbit cu doamna prim-ministru, am anunţat această situaţie şi la Biroul Permanent Naţional, ni s-a promis o întâlnire săptămâna viitoare cu doamna premier şi domnul ministru de Finanţe, care acum e plecat din ţară. La această oră se desfăşoară o discuţie tehnică la Ministerul de Finanţe cu doamna secretar general şi administratorii primăriilor. Situaţia este gravă. Mă preocupă mai mult acest subiect, pentru că, dacă intră Primăria Capitalei în incapacitate de plată, scade automat rating-ul de ţară şi s-ar putea să ajungem la Consiliul Monetar. Asta ne dorim? (…) Avem un minus de un miliard de lei. Ne trebuie urgent un miliard de lei„, a mai spus ea.


Foto: Mediafax