Filiala de plăți a grupului Alibaba cumpără MoneyGram pentru 880 de milioane de dolari

Gabriel Bucur 27/01/2017 | 13:35 Ştiri
Filiala de plăți a grupului Alibaba cumpără MoneyGram pentru 880 de milioane de dolari

Ant Financial, una dintre cele mai mari companii de tehnologie financiară din lume, afiliată grupului chinez de comerț online Alibaba, a anunțat că va achiziționa compania americană de transfer de bani MoneyGram, pentru care va plăti 880 de milioane de dolari.

Prin această achiziție, Ant Financial, cunoscută și ca Alipay, se va extinde semnificativ peste ocean. Ant Financial domină piața de plăți online din China, unde are circa 630 de milioane de utilizatori. De cealaltă parte, MoneyGram are în jur de 350.000 de puncte de lucru în 200 de țări. După anunț, valoarea acțiunilor MoneyGram a crescut cu 9%.

Preluarea trebuie să fie aprobată de Comisia pentru Investiții Străine din SUA. Achiziția vine pe fondul creșterii tensiunilor între China și Statele Unite, alimentate de dorința președintelui Donald Trump de a reevalua convențiile de politică externă și importurile din China.

 


FOTO: Alibaba

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.