Filbo și Flip.ro anunță că au încheiat un parteneriat

Andrei Dumitru 07/06/2023 | 10:56 Ştiri
Filbo și Flip.ro anunță că au încheiat un parteneriat

Filbo, fintech-ul specializat în furnizarea de soluții financiare 100% digitale, anunță parteneriatul cu Flip.ro, platforma online pentru achiziționarea telefoanelor mobile recondiționate.

Parteneriatul reprezintă un pas în strategia celor două companii de a susține micii antreprenori în dezvoltarea afacerilor, prin oferte avantajoase care să le satisfacă nevoile de creștere, dar care în același timp să nu le afecteze cash-flow-ul. În cele câteva testări ale integrării, peste 50 de antreprenori au aplicat pentru achiziția telefoanelor recondiționate.

„Ne-am angajat să sprijinim dezvoltarea și creșterea micilor afaceri, motiv pentru care am implementat programul de susținere a antreprenorilor, iar parteneriatul cu Flip a reprezentat un pas firesc în evoluția acestuia. În cadrul Filbo, înțelegem că micile afaceri joacă un rol vital în economie și că fiecare decizie de investiție contează în drumul lor către succes. Suntem conștienți de importanța tehnologiei mobile în mediul de afaceri actual, de la comunicare și colaborare eficientă până la optimizarea proceselor și interacțiunea cu clienții. Din acest motiv, am considerat că este momentul să ne adaptăm și să extindem serviciile noastre pentru a răspunde nevoilor specifice ale companiilor”, declară Andrei Dogaru, Head of Product al Filbo.

Antreprenorii care au accesat până acum soluția oferită de Filbo și Flip activează în domenii diverse de activitate: 33.3% dintre clienți sunt freelanceri în domeniul digital, 16.67% sunt avocați, 16.67% activează în sectorul construcțiilor și instalațiilor, 16.67% sunt implicați în producția alimentară, iar 16.67% activează în industria transportului.  Majoritatea clienților care au apelat la oferta celor două companii sunt bărbați, în proporție de 80%, iar în ceea ce privește media de vârstă, 50% dintre aplicanți se încadrează în grupa de vârstă cuprinsă între 30 și 45 de ani.

Flip.ro le pune la dispoziție clienților săi o gamă largă de opțiuni prin care antreprenorii pot alege produsele potrivite, fără ca achiziția să aibă un impact negativ asupra cash-flow-ului, printre care opțiuniunea de plată în rate.

Potrivit celor două companii, beneficiile Flip Business includ economisirea a până la 40% din fondurile cheltuite în mod obișnuit pe achiziția de telefoane, upgrade prin buyback ce asigură până la 50% recuperarea investiției pe flota de telefoane actuale, 12 luni garanție, calitate certificată datorită celor peste 60 de teste de calitate, prețuri avantajoase fără taxe adiționale sau contracte pe termen lung. De asemenea, Flip Business pune la dispoziție opțiunea de finanțare pentru IMM-uri și leasing-ul operațional.

Rezultatele din primii 3 ani de Flip ne arată că interesul românilor pentru telefoane recondiționate este în creștere: cifra noastră de afaceri a crescut de la 2.5 milioane de euro în 2020, la 36 de milioane de euro anul trecut și am ajuns la peste 210.000 de clienți. De când am lansat Flip Business, cu servicii dedicate de finanțare, achiziție și leasing de telefoane recondiționate pentru segmentul de business, peste 7500 de companii au apelat la serviciile noastre, pentru a-și eficientiza costurile și, totodată, pentru a contribui la protejarea mediului înconjurător.

Atât companiile mari, care sunt obligate prin lege să implementeze măsuri sustenabile, cât și companiile mici, care pot atrage investitori datorită unui model de business bazat pe acțiuni cu impact pozitiv, pot alege Flip ca un partener de nădejde pentru soluții business”, declară Nicolae Trofin, Chief Sales Officer – Business Partnerships la Flip.ro.

Publicul țintă al companiei Filbo este format din mici antreprenori care doresc să-și dezvolte afacerile. Aceștia pot beneficia de finanțări de până la 235.000 de RON, pe perioade între 12 și 36 de luni pentru capital de lucru și până la 48 de de luni pentru investiții.