Festivalul de Film de la Cannes a cheltuit peste un milion de dolari pe teste COVID-19

Elena Marinescu 20/07/2021 | 22:40 Fapt Divers
Festivalul de Film de la Cannes a cheltuit peste un milion de dolari pe teste COVID-19

Festivalul de Film de la Cannes a cheltuit mai mult de un milion de dolari pentru a testa regulat aproximativ 28.000 de participanţi.

Cei din Uniunea Europeană au putut ocoli astfel de proceduri prin prezentarea dovezii de vaccin, dar nu a existat garanţia că oamenii nu se vor îmbolnăvi în contextul în care varianta Delta se răspândeşte la nivel global.

Atunci când actriţa franceză Léa Seydoux, care avea trei filme în competiţie, şi-a anulat călătoria la Cannes după ce a fost testată pozitiv pentru Covid-19, pe care l-a contractat de pe un platou de filmare, unii s-au temut că este începutul unui val de cazuri. Dar, până acum, nu au existat raportări de focare majore din Cannes.

Chiar şi zvonurile că preşedintele francez Emmanuel Macron ar închide festivalul s-au dovedit nefondate, întrucât regulile stricte de participare la evenimente culturale au intrat în vigoare după festival, informează Variety, potrivit news.ro.

Cea de-a 74-a ediţie a festivalului de la Cannes a oferit două săptămâni de filme non-stop – şi vedete importante precum Matt Damon, Regina King şi Timothée Chalamet – în mijlocul unei pandemii globale.

Lungmegtrajul „Titane”, regizat de Julia Ducournau, a fost recompensat anul acesta cu trofeul Palme d’Or, la finalul ediţiei, care a fost marcată de măsuri de siguranţă în contextul sanitar, dar şi de strălucirea şi prezenţa vedetelor, amintind că revenirea la normalitate nu poate fi departe.

Cea de-a 75-a ediţie va avea loc între 17 şi 28 mai, au anunţat organizatorii pe contul de Twitter oficial al evenimentului.