Faurecia deschide o fabrică în Argeș, unde vrea să angajeze 900 de oameni până în 2020

Andreea Neferu 29/03/2017 | 16:05 Ştiri
Faurecia deschide o fabrică în Argeș, unde vrea să angajeze 900 de oameni până în 2020

Producătorul francez de componente auto Faurecia a deschis o nouă fabrică în județul Argeș, comuna Căteasca, în urma unei investiții de 8 milioane de euro.

„În momentul de față avem 370 operatori de producție, specialiști tehnici, coordonatori de echipe și manageri. Până în 2020 vom ajunge la 900 de angajați, urmând a fi create peste 500 de noi locuri de muncă”, a declarat Jean-Michel Renaudie, vicepreședinte executiv, sisteme de interior, în cadrul  Faurecia.

Noua unitate de producție, care va furniza produse pentru jucători precum Jaguar Land-Rover, Fiat-Chrysler, Volvo, Ford, Peugeot-Citroen și Renault, are o suprafață totală de 14.000 de metri pătrați. Componentele auto produse de angajații din Argeș sunt folosite în echiparea unor modele premium ca Range Rover Velar și DS7.

Odată cu noua unitate de producție, Faurecia a ajuns la 5 fabrici în România: la Tălmaciu (unde produce scaune auto), Craiova (sisteme de control a emisiilor), Mioveni (sisteme de interior), Râmnicu Vâlcea (scaune auto) și pe cea din Argeș (sisteme de interior).

Faurecia activează pe piața din România din anul 2003 și are peste 3.300 de angajați. În 2016, unitățile de producție din România au raportat vânzări totale de 219,3 milioane de euro.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.