Falimentele societăților de asigurare iau din oxigenul polițelor de nișă

Alexandra Pele 23/11/2016 | 12:04 Financiar
Falimentele societăților de asigurare iau din oxigenul polițelor de nișă

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Sufocate de segmentul auto, asigurările exotice își găsesc cu greu un loc în piață. Asigurare suplimentară pentru cititor: se întâmplă în România.

Puține companii merg mai departe de asi­­gurarea unor riscuri de bază, cu toate că sunt expuse la anumite pericole spe­­ci­­fice. În portofoliile brokerilor și ale companiilor de asigurare există mai mul­­te produse de nișă, unele cu potențial, altele mai puțin căutate. De vină pentru această situație ar fi lipsa de încredere, bugetele subțiri și mentalitatea.

ÎNTRERUPEREA BUSINESSULUI. Con­­se­­cin­­țele unor evenimente acoperite de po­­li­­țele clasice (incendiu, cutremur, furt etc.) pot destabiliza, pentru o perioadă de timp, operațiunile unei companii. Pen­­tru astfel de situații există polițe care acoperă pierderile financiare pe care le-ar putea înregistra o firmă ca urmare a în­­treruperii businessului. Scopul acestui tip de produs este de a repune asiguratul în situația în care ar fi fost dacă eve­­ni­­­­mentul nu s-ar fi produs. Suma asigu­­ra­­tă este estimată pe baza profitului neîncasat din cauza materializării unui risc asigurat.

ATACURI CIBERNETICE. Pe lângă ma­­șini, mobilă sau calculatoare, compa­nii­le își pot asigura datele și bazele de date. Firmele care lucrează cu informații sensibile se pot proteja de riscuri specifice, precum atacurile cibernetice.

„Mai nou, avem solicitări de la companii IT pentru atacuri cibernetice. Există o poliță care îți asigură pierde­­rea sau distrugerea datelor. Providerii de servere, de data center-uri au astfel de contracte. Polița costă cam 1% din su­­ma pe care o declari“, explică Adonis Mu­nussos, CEO, Piraeus Insurance Broker.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Cu o experiență de peste șapte ani în presă, Alexandra Pele acoperă domeniile finanțe, bănci și asigurări. Anterior, a lucrat la departamentul economic al ziarului Gândul și la cursdeguvernare.ro.