Falimentele societăților de asigurare iau din oxigenul polițelor de nișă

[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Sufocate de segmentul auto, asigurările „exotice“ își găsesc cu greu un loc în piață. Asigurare suplimentară pentru cititor: se întâmplă în România.
Puține companii merg mai departe de asigurarea unor riscuri de bază, cu toate că sunt expuse la anumite pericole specifice. În portofoliile brokerilor și ale companiilor de asigurare există mai multe produse de nișă, unele cu potențial, altele mai puțin căutate. De vină pentru această situație ar fi lipsa de încredere, bugetele subțiri și mentalitatea.
ÎNTRERUPEREA BUSINESSULUI. Consecințele unor evenimente acoperite de polițele clasice (incendiu, cutremur, furt etc.) pot destabiliza, pentru o perioadă de timp, operațiunile unei companii. Pentru astfel de situații există polițe care acoperă pierderile financiare pe care le-ar putea înregistra o firmă ca urmare a întreruperii businessului. Scopul acestui tip de produs este de a repune asiguratul în situația în care ar fi fost dacă evenimentul nu s-ar fi produs. Suma asigurată este estimată pe baza profitului neîncasat din cauza materializării unui risc asigurat.
ATACURI CIBERNETICE. Pe lângă mașini, mobilă sau calculatoare, companiile își pot asigura datele și bazele de date. Firmele care lucrează cu informații sensibile se pot proteja de riscuri specifice, precum atacurile cibernetice.
„Mai nou, avem solicitări de la companii IT pentru atacuri cibernetice. Există o poliță care îți asigură pierderea sau distrugerea datelor. Providerii de servere, de data center-uri au astfel de contracte. Polița costă cam 1% din suma pe care o declari“, explică Adonis Munussos, CEO, Piraeus Insurance Broker.
Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.