Facebook își va plăti angajații în propria criptomonedă. Când ar putea fi lansată

NewMoney 06/06/2019 | 11:33 Ştiri
Facebook își va plăti angajații în propria criptomonedă. Când ar putea fi lansată

Facebook va anunța oficial lansarea propriei criptomonede până la finalul lunii, iar angajații companiei vor putea alege să își primească salariul în noua monedă digitală, scrie potrivit The Information.

Anul trecut, Facebook l-a angajat pe fostul director executiv al PayPal, David Marcus, pentru a explora oportunitățile de dezvoltare a companiei prin tehnologia blockchain, pe care se bazează criptomonedele. De atunci, mai multe publicații au scris că rețeaua socială vrea să își construiască propria monedă digitală, pe care utilizatorii o vor putea folosi prin intermediul aplicațiilor Facebook, inclusiv Messenger și Whatsapp. Potrivit CNBC, compania americană vrea să construiască inclusiv ATM-uri prin care oamenii să poată cumpăra criptomoneda.

Facebook ar urma să lanseze propria criptomonedă în 2020, considerând că este cea mai bună metodă de a-și diversifica activitatea dincolo de publicitate, care în acest moment reprezintă singura sursă de venit importantă pentru companie. Această nevoie de diversificare vine mai ales în contextul în care există tot mai multe voci care critică acest mod de business bazat pe reclame, pentru violarea intimității utilizatorilor.


Foto: AFP/MEdiafax