Ştiri

Experții israelieni au descoperit o vulnerabilitate în aplicația WhatsApp

Cercetătorii israelieni în securitate cibernetică au descoperit, recent, o vulnerabilitate în aplicaţia de mesagerie instant WhatsApp, ce permite hackerilor să manipuleze mesajele din conversaţiile publice şi private, anunţă Bloomberg.

Check Point Software Technologies Ltd., o companie din Israel care se ocupă de securitatea reţelelor de calculatoare, a anunţat că a descoperit trei potenţiale modalităţi de a modifica conversaţiile.

Astfel, una dintre acestea utilizează semnul „citat” într-o conversaţie de grup pentru a schimba aspectul identităţii celui care trimite mesajul. O altă metodă indică faptul că hackerul poate schimba textul răspunsului altei persoane, iar cea de-a treia, care a fost rezolvată, permite unei persoane să trimită un mesaj privat modificat unui alt membru al grupului care apare ca mesaj public adresat tuturor. Atunci când persoana vizată răspunde, mesajul ei devine vizibil pentru toţi cei implicaţi în conversaţie.

Pe acest subiect, experţii Kaspersky au afirmat, pentru AGERPRES, că utilizatorii WhatsApp trebuie să descarce actualizările disponibile pentru această aplicaţie, în acest mod fiind feriţi de situaţiile neplăcute.

„WhatsApp este cel mai popular serviciu de mesagerie instantanee din lume. Problemele de securitate găsite în aplicaţie sunt într-adevăr serioase, pentru că ar putea duce la situaţia în care participanţii la conversaţii de grup sunt induşi în eroare prin mesaje false. Acest lucru nu înseamnă, însă, că oamenii nu ar trebui să mai folosească WhatsApp, deoarece, chiar dacă bug-urile de securitate sunt periculoase, ele pot fi întâlnite în orice tip de software. Cu toate acestea, utilizatorii ar trebui să fie foarte atenţi atunci când participă la conversaţii de grup. În caz de îndoială, confirmaţi identitatea autorului într-un mesaj privat. Recomandăm utilizatorilor să urmărească lansarea actualizărilor WhatsApp şi să descarce imediat noile versiuni, pentru a fi în siguranţă”, a spus Victor Chebyshev, cercetător în securitate la Kaspersky.

Vulnerabilitatea descoperită recent poate avea consecinţe semnificative în condiţiile în care numărul utilizatorilor WhatsApp este de aproximativ 1,5 miliarde, la nivel mondial. „Aplicaţia este folosită pentru conversaţii personale, comunicare de afaceri şi transmiterea de mesaje politice”, susţine Oded Vanunu, director de cercetare în cadrul Check Point Software Technologies Ltd.

WhatsApp este o aplicaţie de chat deţinută de Facebook care permite relaţionarea a două sau mai multe persoane prin intermediul unei conexiuni la internet. Datorită consumului scăzut de date mobile, aplicaţia a devenit din ce în ce mai folosită de-a lungul timpului.


FOTO: Pexels

Sursa: Agerpres

NewMoney

Recent Posts

Noi obligaţii pentru transportatorii rutieri. Ce prevede Ghidul privind Sistemul national e-Transport

Ministerul Finanţelor şi ANAF au elaborat Ghidul privind Sistemul national e-Transport, prin care se urmăreşte…

2 zile ago

Se extind parcurile eoliene din România. Aviz al Ministerul Mediului pentru 81 de turbine

Ministerul Mediului a emis acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene, cu un total de…

2 zile ago

ANRE explică de ce este obligatorie montarea contoarelor de măsurare a energiei electrice la prosumatori

Necesitatea ca prosumatorii să îşi instaleze un contor care să măsoare electricitatea consumată din producţia…

2 zile ago

Adrian Câciu: Valoarea investiţiilor publice a crescut cu 70% în primul trimestru din 2024

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunţat că în primul trimestru al acestui…

2 zile ago

Deficitul bugetar a crescut la 2,06% din PIB în primele trei luni ale anului

Execuţia bugetului general consolidat în primele trei luni ale anului 2024 s-a încheiat cu un…

2 zile ago

Câți bani cheltuie românii pentru masa de Paște – Sondaj

Aproape jumătate (49%) dintre participaţii la un studiu derulat de EY intenţionează că cheltuiască pentru…

2 zile ago

Acest website folosește cookies