euShipments achiziționează furnizorul român de servicii de e-fulfillment Helpship

Andrei Dumitru 07/06/2023 | 11:23 Ştiri
euShipments achiziționează furnizorul român de servicii de e-fulfillment Helpship

Furnizorul român de servicii de e-fulfillment Helpship a atras investiții majoritare de la liderul companiei de logistică de comerț electronic euShipments.com din FT1000. Achiziția face parte din strategia de fuziuni și achiziții condusă de eushipments.com și susținută de BlackPeak Capital.

„Noul parteneriat va consolida și mai mult poziția pe piață a grupului și va aduce numeroase beneficii pentru clienții săi, inclusiv noi servicii de transport transfrontalier, timpi de tranzit mai rapizi în diferite țări europene, cum ar fi livrarea în ziua următoare în România și Ungaria, 48 de ore până în Bulgaria, 72 de ore în Germania, Grecia și alte destinații, precum și o experiență a clientului mai simplă și mai unificată”, se arată într-un comunicat de presă.

Helpship a fost fondat în 2019 de către Stefan Popa și Iosif Chesca. Expertiza fondatorilor în industria comerțului electronic i-a determinat să-și dezvolte propriul sistem modern de management al depozitelor (WMS), asigurând operațiuni eficiente și simplificate pentru o experiență de client optimă.

Depozitul de execuție din Oradea, România este poziționat strategic aproape de granița româno-maghiară și este bine conectat la principalele autostrăzi. În 2023, compania se numără printre cei mai de succes și preferați furnizori de servicii de fulfillment de către comercianții online români, procesând peste 80 000 de comenzi online în fiecare lună.

Următorul pas strategic important în dezvoltarea Helpship este unirea forțelor cu una dintre companiile de e-commerce cu cea mai rapidă creștere din regiune. Grupul consolidat va permite comercianților online din regiune să se dezvolte mai rapid în afara piețelor lor de origine și să se extindă rapid în noile piețele internaționale.

Compania românească își va consolida experiența în serviciile de fulfillment, oferind clienților săi vânzări mai ușoare către noi destinații printr-o gamă largă de metode de transport eficiente și competitive și prin adăugarea partenerilor last-mile. Noul serviciu Helpship va fi livrări transfrontaliere pentru comenzi provenite din comerțul electronic de la adresele magazinelor electronice – indiferent de locația acestora în România.

euShipments.com aduce peste 10 ani de experiență în construirea și conducerea unei rețele eficiente de fulfillment și livrare transfrontalieră, care combină întregul portofoliu de servicii a peste 50 de companii de curierat cunoscute din Europa. Drept urmare, compania oferă clienților săi peste 600 de metode de livrare pe tot continentul. euShipments.com înregistrează o creștere organică puternică a bazei de clienți, a volumului de expedieri internaționale procesate și a veniturilor. Compania și-a asigurat o poziție notabilă în clasamentul respectat Financial Times, FT1000: Companii cu cea mai rapidă creștere din Europa pentru 2023.

Prin achiziționarea Helpship, euShipments își întărește prezența pe piața din România. Aceasta este a doua achiziție strategică pentru euShipments de la investiția fondului de capital privat BlackPeak Capital în 2022.

Este o parte a unei strategii mai ample de fuziuni și achiziții de internaționalizare a afacerii prin stabilirea de poziții de lider de piață pe piețele cheie din regiunea ECE.

La sfârșitul anului trecut, euShipments a achiziționat un pachet majoritar de acțiuni în liderul croat de servicii Pick&Pack.

Stefan Popa, CEO Helpship va continua să conduca compania.. Svetlozar Dimitrov, CEO al euShipments.com și Vichren Bisset, CCO al euShipments.com se vor alătura Bordului de Administrație al Helpship.

„Începe un nou capitol interesant în dezvoltarea Helpship și împreună cu întreaga mea echipă suntem pregătiți pentru provocările viitoare. Acum, făcând parte din grupul euShipments.com, obiectivul principal din spatele acestui parteneriat strategic este ca compania noastră să devină cel mai competitiv furnizor de fulfillment din România, complet specializat în soluții de creștere și livrare eCommerce internaționale. Astfel, toți clienții Helpship pot crește mai repede ca niciodată în România, în regiune și în toată Europa”, spune Stefan Popa, fondator și CEO al HelpShip.

„Ideologia de afaceri a euShipments.com este de a rezolva problemele de logistică ale comercianților online. Prin urmare, este important pentru noi să urmăm linia transporturilor și să ne îmbunătățim operațiunile în locuri strategice. Helpship ca operator de înaltă calitate, împreună cu locația sa extrem de favorabilă, este o potrivire perfectă pentru scopurile noastre de dezvoltare a afacerii. Cu sprijinul financiar și mentoratul oferit de BlackPeak Capital, această achiziție ne permite să ne poziționăm puternic „la poarta de intrare între Europa de Est și de Vest”, ceea ce reprezintă un avantaj neprețuit pentru clienții noștri internaționali de comerț electronic”, a delcarat Svetlozar Dimitrov, co-fondator și CEO al euShipments.com.