Europharm Distribuție cumpără mașini nepoluante în valoare de un milion de euro

Gabriel Bucur 25/01/2017 | 18:11 Ştiri
Europharm Distribuție cumpără mașini nepoluante în valoare de un milion de euro

Europharm Distribuție (EPH) anunță înlocuirea întregii sale flote de autoturisme cu vehicule hibride, până la finalul lunii ianuarie.

După recenta achiziție de către Interbrands Marketing & Distribution SRL (IBR), Europharm Distribuție anunță înlocuirea integrală a flotei auto, formată din peste 80 de autoturisme, cu modelele hibrid Toyota Auris Terra și Toyota Yaris, în cadrul unui parteneriat strategic încheiat între IBR și Toyota în România. Astfel, se va alcătui cea mai mare flotă de automobile hibride a unui distribuitor de produse farmaceutice din România.

Investiția totală a EPH se ridică la un milion de euro și „reconfirmă angajamentul companiei de a-și consolida statutul de unul dintre cei mai importanți distribuitori și furnizori de servicii logistice de top din piața românească farma”, anunță Europharm Distribuție.

De asemenea, în ultimul an, EPH a reînnoit și flota de transport marfă, printr-o investiție de 1,5 milioane de euro.

„În 2017, strategia noastră prevede continuarea investițiilor, atât pentru extinderea și îmbunătățirea calității serviciilor oferite clienților nostri, cât și pentru creșterea acoperirii geografice a zonelor rurale și urbane mici”, a declarat Georgi Roussev, directorul general al EPH.

În data de 1 noiembrie 2016 a fost finalizată achiziția EPH de către grupul IBR, de la grupul GSK. În urma acestei tranzacții, EPH rămâne o companie de sine stătătoare în cadrul grupului IBR, iar rolul său nu va fi schimbat odată cu preluarea dreptului de proprietate. În 2015, IBR a anunțat consolidarea parteneriatului său cu Toyota România, printr-un nou acord privind înlocuirea în întregime a flotei sale auto cu vehicule hibride Toyota.

 


FOTO: Toyota

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.