Eugen Teodorovici: Construim două spitale regionale, din bugetul Ministerului Apărării

NewMoney 29/03/2019 | 12:27 Ştiri
Eugen Teodorovici: Construim două spitale regionale, din bugetul Ministerului Apărării

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a anunțat joi că în acest an va fi demarată construcţia a două spitale regionale, la Constanţa şi Craiova, din fondurile destinate Armatei. Teodorovici a precizat că cele două spitale vor fi construite în parteneriat cu Guvernele a două state. Unul dintre ele ar fi Turcia, scrie Digi24.ro. 

Vor fi două spitale atât publice cât şi cu caracter militar fiind în două zone în care sunt baze militare NATO. Se merge pe ideea de a prelua un spital ca model deja construit. Știm exact cât durează construcţia, cât costă efectiv, banii vor prevăzuiţi în bugetul Ministerului Apărării, pentru că vor face parte din cei 2% pentru apărare. Va fi făcut un act normativ exact ca în sistemul echipamentelor militare. Atâta timp cât pot să ai acord Guvern-Guvern pentru a achiziţiona echipamente militare eu zic că poţi să faci acelaşi cadru şi pentru a crea infrastructură spitalicească pentru a salva oamenii”, a spus Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor.”, a spus Teodorovici, potrivit Digi24.ro.

În decembrie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, anunța că vor fi construite trei spitalele regionale, la Iași, Craiova și Cluj, prin co-finanțare din bani europeni. Lucrările ar fi urmat să înceapă în 2021, iar prețul unui spital ar fi fost de 400 de milioane de euro.


Foto: Mediafax