Epidemia de coronavirus dă semne de stabilizare în Italia. Situaţie dramatică în Spania şi SUA (VIDEO)

Elena Marinescu 04/04/2020 | 21:23 Ştiri
Epidemia de coronavirus dă semne de stabilizare în Italia. Situaţie dramatică în Spania şi SUA (VIDEO)

Italia a raportat sâmbătă seară 681 de decese înregistrate în decurs de 24 de ore, acesta fiind cel mai mic număr înregistrat în ultimele nouă zile. La nivel global, de la depistarea coronavirusului în China, au fost raportate aproape 1,2 milioane de cazuri de infectare şi peste 63.900 de decese. Din totalul celor afectaţi de COVID-19, mai mult de 244.000 de oameni s-au vindecat.

În total, în Italia au fost raportate 124.632 de cazuri şi 15.362 de decese. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.805 de noi cazuri. Optzeci de medici italieni şi-au pierdut viaţa din cauza bolii provocate de coronavirusul depistat la finalul anului trecut în China.

Douăzeci de chirurgi, anestezişti şi asistenţi din Ucraina au ajuns sâmbătă în regiunea Marche din centrul Italiei, pentru a sprijini echipele medicale de aici. Potrivit News.ro, numărul cazurilor active în Italia este de 88.274.

Numărul total al celor vindecaţi a ajuns la 20.996. În prezent, Spania este ţara europeană cea mai afectată de COVID-19, cu 124.736 de cazuri raportate de la începutul epidemiei.

Statul New York, aproape de apogeul epidemiei

Statul New York, epicentrul epidemiei de COVID-19 din Statele Unite, a înregistrat 630 de decese provocate de noul coronavirus în 24 de ore, cel mai grav bilanţ zilnic de la izbucnirea epidemiei, aducând numărul total al victimelor din acest stat la 3.565 sâmbătă, informează AFP, citată de Agerpres.

„Încă nu am atins apogeul epidemiei, dar ne apropiem de aceasta”, a declarat guvernatorul democrat Andrew Cuomo în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit acestuia, creşterea numărului de cazuri de infectare a fost deosebit de rapidă în Long Island.

Tot sâmbătă, primarul New York-ului, Bill de Blasio, a lansat un apel pentru mobilizarea generală a personalului medical, estimând că este nevoie de ajutorul a 45.000 de profesionişti suplimentari pentru a lupta împotriva noului coronavirus care se răspândeşte cu viteză maximă în metropolă.

„Avem nevoie de 45.000 de cadre medicale care să se alăture luptei în lunile aprilie şi mai”, a precizat el într-un videoclip postat pe contul său de Twitter.