eMAG pune la dispoziție platforma comercială online micilor producători români

Gabriel Bucur 26/01/2017 | 14:05 Ştiri
eMAG pune la dispoziție platforma comercială online micilor producători români

Retailer-ul online eMAG a lansat programul „Deschide România”, prin care le oferă micilor producători din țară posibilitatea să-și vândă produsele prin platforma eMAG Marketplace. În primul an, sunt așteptați să se înscrie circa 400 de producători locali, ONG-uri și PFA-uri, iar investiția inițială în proiect este estimată la peste un milion de euro.

Principalul avantaj pentru micii producători care intră în program stă în faptul că își pot comercializa produsele într-o platformă cu milioane de clienți, care „vor sprijini astfel micii producători și tradițiile meșteșugărești. O cerere crescută va aduce și noi locuri de muncă, iar astfel impactul acestui proiect în cadrul comunităților va fi unul de durată”, a declarat Florin Filote, directorul eMAG Marketplace.

Micii producători vor beneficia și de comisioane mai mici, în medie, cu 50% față de cele standard, iar ONG-urile înscrise în proiect vor beneficia de comision 0%. Pentru a fi mai ușor de identificat de către clienți, produsele lor vor fi semnalizate, pe site și în aplicația mobilă eMAG, cu logoul „Deschide România”.

În primul an, eMAG estimează că se vor lista in jur de 50.000 de produse, iar platforma va genera pentru producătorii locali vânzări de peste 14 milioane de lei. În prezent, în eMAG Marketplace sunt 32 de mici producători cu cifre de afaceri de până la 500.000 de lei, cu peste 5.000 de produse, listate în 98 de categorii. Cumulat, până acum, au înregistrat vânzări de peste 600.000 de lei.

În program se pot înscrie, indiferent de domeniul de activitate, dar cu excepția industriei alimentare, mici producători, ONG-uri cu activități de producție din care se autofinanțează și PFA-uri care realizează produse meșteșugărești. Cifra de afaceri a acestora poate să fie de până la 500.000 de lei, înregistrată în ultimul an fiscal încheiat.

Comercianții care doresc să vândă pe platforma eMAG Marketplace, în cadrul programului „Deschide România”, trebuie să producă exclusiv în România, cu respectarea tuturor normelor și prevederilor legale, iar produsele lor pot fi inclusiv produse meșteșugărești, realizate în serii mici.

 


FOTO: eMAG

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.