eMag „înghite” PC Garage. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția

Florel Manu 29/11/2016 | 14:26 Ştiri
eMag „înghite” PC Garage. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția

Dante International S.A., companie care deține retailerul generalist eMAG, activ în domeniul comerțului online, va prelua oficial PC Garage. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția cu condiția respectării unor angajamente asumate voluntar de Dante International.

„Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune conduce la consolidarea poziţiei pe piaţă a Dante Internațional şI, implicit la scăderea presiunii concurențiale pentru anumite categorii de produse”, transmite instituția într-un comunicat de presă.

Pentru a obține acorrdul pentru tranzacție, Dante şi-a luat angajamentul de a cesiona patru magazine online active pe piaţa comercializarii cu amanuntul de produse nealimentare și anume: www.pcfun.ro, www.shopit.ro, www.garagemall.ro și www.electrofun.ro. Conform Consiliului Concurenței, Dante International nu se va amesteca în activitățile cesionate o perioadă de zece ani.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după ce vor fi eliminate informaţile cu caracter confidenţial.

 


FOTO: PC Garage

Cu o experiență de peste 20 de ani în presa românească, Florel Manu a debutat la Radio PRO FM, după care și-a continuat activitatea la mai multe trusturi media precum PRO TV, Antena1 și Antena3, Adevărul, The Money Channel. Acoperă domeniile retail, real estate și turism.